Уимбълдън. Новак Джокович определи победата си в четири сета над

...
Уимбълдън. Новак Джокович определи победата си в четири сета над
Коментари Харесай

Джокович: Един от най-добрите ми мачове на сервис

Уимбълдън. Новак Джокович дефинира успеха си в четири сета над Джак Дрейпър като един от най-хубавите си мачове във връзка с началния удар. Британецът се оказа доста сложен противник, само че с отлични сервиси сърбинът съумя да стигне до триумфа след 25 аса, 87% на първи сервис и 67% на втори.

„ Прекрасно е да видя всички и да бъда още веднъж на може би най-специалния, най-свещения тенис корт в света. Бях доста печален, че предходната година Уимбълдън бе анулиран. Бяха доста сложни времена за всички, само че се веселя, че спортът се завърна “ – сподели той в изявлението си на корта.

На конференцията си по-късно Джокович отдаде значимото на началния удар. „ Това беше едно от най-хубавите ми представяния на сервис. Мисля, че изравних върха, който сложих при започване на годината в Австралия, когато също направих 25 аса в четири сета. Нямаше по какъв начин да съм по-доволен с ритъма на началния си удар. Тревата е бърза настилка и това оказва помощ да печелиш лесни точки на първи сервис “ – проучва международният №1.

Ноле се изрече доста ласкаво и за противника си, който игра мощно в първия си мач в сходна конюнктура и против тенисист от класата на сърбина. „ Той се оправи добре и се наслаждения на първия си мач на Централния корт на Уимбълдън. В първия сет беше на ужасно равнище и ми трябваше време, с цел да намеря салдото си. Тревата беше доста хлъзгава. Може би поради това, че играехме на закрито. Много съм благополучен от равнището си. “

„ Никога не се бяхме срещали. Той е 19-годишно момче, високо и доста крепко. Има и преимуществото на това, че е левичар, което кара десничарите да се усещат некомфортно, изключително на трева. Започна мача доста мощно и с поддръжката на публиката. Аз покачих равнището си от началото на втория сет и държах нещата под надзор. Ако би трябвало да кажа какво Дрейпър би трябвало да усъвършенства, то това ще бъде неговото придвижване по корта, само че той е доста млад и има доста благоприятни условия за усъвършенстване. “

Джокович приказва и за традициите, които съпътстват всяко издание на Уимбълдън. „ Белите екипи са чисти, елегантни и наподобяват прелестно. Чувстваш се фаворизиран да бъдеш част от тази традиция и история, която продължава толкоз дълго. Впечатляващо е, че Уимбълдън съумява да резервира и поддържа тези обичаи. Другото е това, че защитаващият купата си е този, който играе в първия мач на Централния корт. Впечатлен съм и от обстоятелството, че няма реклами на Централния корт. Живеем в доста комерсиален спорт. Всички шампионати търсят допустимо най-вече спонсори, само че Уимбълдън отхвърля да се лиши от тази традиция. Това е удивително “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР