Ухапванията от комари често се проявяват с разширена зона на

...
Ухапванията от комари често се проявяват с разширена зона на
Коментари Харесай

Кога ухапването от комар предизвиква инфекция на кожата? 


Ухапванията от комари постоянно се демонстрират с разширена зона на зачервяване и топлота в региона на ухапването. Възможно е също да се появят червени линии, разпространяващи се от мястото на захапване, написа здравният уебсайт Puls.bg.

Най-добрият метод за попречване на затруднения от захапване от комар е  облекчаването на сърбежа .
Прочетете още
Когато мястото е разчесано, това може да аргументи зараза, като наруши целостта на кожата и разреши на бактериите да навлязат през нея. Ако инфекцията не бъде лекувана, тя може да се развие в  по-сериозна зараза , като целулит.

Какви са признаците на захапване от комар?

Ухапването от комар се демонстрира като сърбяща издутина, която поражда, откакто комар се храни с кръвта на жертвата. Сърбежът в действителност е  алергична реакция  към протеини в слюнката на комара. Почти всеки човек е алергичен към ухапвания от комари до известна степен. Докато дребен сегмент от популацията няма реакция към захапване от комар, също и в дребен % от случаите е допустимо да бъдат изпитани тежки алергични реакции (анафилаксия).

Сърбежът и зачервяването от захапване от комар нормално не престават  не повече от четири дни , макар че подутината може да се задържи до една седмица. Ако признаците на ухапването от насекомото се влошат след първите 24 часа или не престават повече от четири дни, това е допустимо да се дължи на зараза.

Ухапването от комар може да бъде  инфектирано при разчесване . Когато кожата е нарушена при мощното чесане, патогени могат да обхванат през нея. Без лекуване, инфектираните ухапвания от инсекти е допустимо да се развият в абсцес или по-сериозна зараза, известна като целулит.

Симптоми на цирей, провокиран от захапване от комар
Абсцесът съставлява джоб от гной, насъбрана тъкмо под кожата, заради инфекциозен развой в отговор най-често на заразен сътрудник. Ухапването от комар може да прерасне в цирей, в случай че бактерии инфектират раната след разчесване.  Признаците на  абсцес  включват:
Изтичане на течност или гной от мястото на ухапване;Втвърдена кожна тъкан и отичане към инфекцията;Зачервяване, сензитивност и топлота в областта;Кожна лезия, която може да бъде отворена или затворена рана или повдигната област
В някои случаи циреят е допустимо да причини  признаци в цялото тяло , в това число тресчица. При поява на недоволства е належащо търсенето на лекарска помощ.

Признаци на целулит от захапване от насекомо
Целулитът е сериозна бактериална зараза на кожата, която също може да възникне, в случай че захапване от комар бъде инфектирано.  Симптомите на целулита  включват:
Зачервяване или червени линии, които се популяризират към ухапването от комар и покриват по-широка област от кожата;Подуване на тъканите, което се простира оттатък непосредствената зона на ухапването;Болезненост на кожата;Външен тип на кожата, сходен на портокалова кора;Възможно е също да бъдат формирани мехури и да възникне лющене
Ако не бъде лекуван, целулитът може да се  разпространи  и да причини  съществени здравословни проблеми . При признаци на целулит е нужна консултация с доктор.

Какво е лекуването при инфектирано захапване от комар?

Препоръчително е инфектираната рана да бъде  почистена  със сапун и вода. Използването на каламинов лосион и лед облекчава признаците. Необходимо е също по този начин да бъде нарисуван с химикал пръстен към външната граница на засегнатата област, с цел да може да бъде разбрано дали инфекцията се популяризира. Ако зачервяването и подуването стартират да се простират оттатък линията, е належащо търсенето на лекарска помощ.

Инфектираните ухапвания от комари постоянно се лекуват с перорални  антибиотици . По-сериозните инфекции може да изискват лекуване с интравенозни антибиотици. При развиване на цирей след захапване от комар, използването на топъл компрес може да облекчи болката. Възможно е да се наложи експерт да дренира цирея, с цел да в профил инфекцията.

Как може да бъде спрян сърбежът след захапване от комар?

Третирането на сърбежа може да помогне за  попречване на инфекции  от ухапвания от комари. Ето по какъв начин може да бъдат облекчени признаците на захапване от буболечки:
Избягване на чесане. Разчесването обезпечава единствено краткотрайно облекчение, а прекомерното чесане води до кървене и риск от инфекция;Използване на лосион. Има някои лосиона срещу сърбеж, които могат да бъдат открити без рецепта, и оказват помощ за облекчение на сърбежа от захапване от комар. Най-ефективните лосиони съдържат една или повече от следните съставки - каламин, дифенхидрамин или хидрокортизон;Студени компреси. Пакетите с лед могат да оказват помощ за облекчение на сърбежа. Студът свива кръвоносните съдове, блокирайки притока на кръв към и от ухапването. Ледът би трябвало да бъде държан единствено за 15 минути на мястото. Не бива да бъде поставяна торбичката с лед непосредствено върху кожата, тъй като това може да докара до измръзване. Препоръчително е пакетът да се обвие в забрадка, след което да бъде прибавен на мястото на ухапването;Перорални антихистамини. При изпитване на сърбеж след захапване от комар или при голям брой ухапвания, може да бъдат употребявани перорални антихистамини, съдържащи лоратадин, цетиризин или фексофенадин.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР