Уговорката жълти е малко безобидна. Едно време жълтите медии пишеха,

...
Уговорката жълти е малко безобидна. Едно време жълтите медии пишеха,
Коментари Харесай

Жълтата годеница на властта

Уговорката " жълти " е малко безобидна. Едно време жълтите медии пишеха, че има черна дупка в подлеза на НДК или че в колоните на Народното събрание има черна магия. Начинът, по който обаче организация ПИК пусна голите фотоси на годеницата на претендента за кмет на " Демократична България " Борислав Игнатов, няма нищо общо с онази полубезобидна жълта публицистика, която разчиташе на пресечната интелектуална точка сред огромното заглавие с червени букви на първа страница и изветрялата маса от лековерни читатели, които посягаха към изданието по будките.
От Actualno.com обявихме позицията си - че всяка политическа мощ, която прокарва акцията си за локалните избори през ПИК, ще бъде отхвърлена, в случай че насочи предложение и за акция в нашия уебсайт. Дошло е време разделно, в което става дума за нещо доста повече от поддръжка за политически сили, систематизиране на олигархии, бизнес кръгове, обръчи от компании и прочие радостни неща, които нормално съпътстват, основават, моделират и корумпират медийната среда. Макар и отвратителни, тези практики най-вече да деформираха политическия живот, да създаваха нужните условия за бетониране на власт и бизнеси, да проваляха избрани свободи. Но даже и това е за предпочитане пред бруталното нахлуване в интимния живот на жена, което не просто е подсъдимо най-малко по няколко законови линии и на всички места другаде просто би могло да затвори медията и да я изхвърли вечно от осведомителния поток: това е просто демонстрира цялостното строшаване и намилането на пастет на оня най-малко морал, който е нужен, с цел да си кадърен да се погледнеш в огледалото и да не видиш блестящо изразения космополитен отпадък.
На всичкото от горната страна не ми е напълно ясно какво по-точно чакат от ПИK да се случи. Не ми ясна най-много логическата интервенция, която читателят би трябвало да извърши, виждайки тези фотоси. Примерно виждаш гола жена, снимана с вибратор. И си казваш...какво си казваш? Добре, по-късно виждаш, че тази жена е избраница на претендент за кмет. И отново, какво? Да не би тая гола жена да се е снимала с рушвет? На мен ми е по-скандална да вземем за пример фотографията на Борисов със притежателя и основния редактор на организацията, по време на тенис-турнир, проведен от тях, извоюван от Борисов, чиято партия постоянно спонсорира по една или друга форма същата организация. Това към този момент е в действителност противен порняк. А и имам още едно интимно съмнение: че когато твоята жена се снима гола това е супер, а когато непозната - просто непоносимо. И какво се чака от читателя? Да си каже - аз няма да гласоподавам за този претендент за кмет, тъй като годеницата му преди 10 години се е снимала гола. Просто не желая да гласоподавам за такива хора, желая да гласоподавам за претенденти, чиито дами не се снимат голи, тъй като те могат да ръководят по-добре от ония видове с голите дами. Сексуалността и властта не са съвместими изобщо, а да вземем за пример доста са по-съвместими корупцията и властта: с първото не съм склонен, за второто нямам нищо срещу. Това ли би трябвало да си каже читателя? 
Също по този начин, прекалено много ме смущава, че и Борисов и Фандъкова сякаш поосъдиха цялата работа, само че единствено в персонално качество, от кумова срама. А парите на ГЕРБ, които влизат в същата организация? Как организираш изборите си през това място и какъв е оня честен релативизъм, при който личничко не си склонен, само че партийно няма проблеми, наливай там пара, да плюят по вражеския лагер. 
И на последно място, кой по-точно електорат таргетира тази фотография? Очевидно организацията не се чете от електората на Демократична България, който видиш ли поглежда фотографията и си споделя: погнусен съм! Няма да гласоподавам за моите хора! И противоположното: възможният четец на ПИК ми се коства мъчно обратим в политическите си пристрастия и надали е обмислял да гласоподава за демократите, та драгата организация навреме взема решение да поохлади ентусиазма му с тези фотоси. Тук като че ли има и предстоящ недостатък на лайномета - той мъчно може да се уточни и насочи личния си кафяв запас. В цялата история има единствено една избраница и тя е жълтата избраница на властта и непроветреното под полата й. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР