Уест Хем надви Ливърпул с 3:2 у дома в последен

...
Уест Хем надви Ливърпул с 3:2 у дома в последен
Коментари Харесай

Ливърпул отстъпи пред Уест Хем с 2:3

Уест Хем надделя Ливърпул с 3:2 вкъщи в финален дуел от 11-ия кръг на британската Висша лига.

На „ Лондон Стейдиъм “ домакините стартираха въодушевено и поведоха след неточност на Алисон, който не се оправи безапелационно при центриране на ъглов удар и топката влетя в мрежата на гостите за 1:0. Ситуацията бе прегледана от Системата за Видеоповторение (ВАР), само че в последна сметка голът бе зачетен. След това технологията влезе в деяние и за рисково влизане на Аарън Кресуел в краката на капитана на мърсисайдци Джордан Хендерсън. Левият защитник на „ чуковете “ игра с топката, което го и избави в тази ситуация, откакто закачи Хендерсън по коляното. „ Червените “ стигнаха до изравнителен гол в края на първата част след съвършен директен свободен удар на Трент Алекзандър-Арнолд.

В началото на второто полувреме Уест Хем пропусна добра опция да поведе още веднъж в резултата, откакто изстрел с глава на Деклан Райс срещна напречната греда. От другата страна, Садио Мане също се регистрира с пропуск, откакто не съумя да оползотвори центриране от въздуха на Андрю Робъртсън. Възпитаниците на Дейвид Мойс дръпнаха с един гол след точната намеса на Пабло Форналс в 67-та минута. Седем по-късно нова неточност на Алисон при корнер докара до трети гол, дело на Курт Зума. Ливърпул върна едно попадение посредством резервата Дивок Ориги, а в добавеното време можеше да стигне до тъждество, само че Мане направи нов огромен пропуск.

Така, Уест Хем нанесе първо проваляне на Ливърпул от началото на сезона в Премиършип. Тимът измести мърсисайдци в класирането и заема третото място с 23 точки, с еднакъв брой с втория Манчестър Сити, само че с по-лоша голова разлика от първенците. Мойс и компания са на три точки от водача Челси. От своя страна, играчите на Юрген Клоп са към този момент на четири точки от върха, заемайки четвъртото място в таблицата.

В идващия кръг след паузата за националните тимове мърсисайдци одобряват Арсенал, до момента в който „ чуковете “ са посетители на Уулвърхемптън.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР