УЕФА разглежда вероятността да наложи сериозни наказания за 12-те клуба,

...
УЕФА разглежда вероятността да наложи сериозни наказания за 12-те клуба,
Коментари Харесай

УЕФА отстранява Барса, Реал, Милан и Юве от евротурнирите за два сезона?

УЕФА преглежда вероятността да наложи съществени санкции за 12-те клуба, които пробваха да основат европейската Суперлига.

Турнирът пропадна едвам 48 часа след оповестяването му, само че изправи на нокти европейската футболна централа и провокира вълна от неодобрение измежду футболните последователи.

Според ESPN най-засегнати ще бъдат Реал Мадрид, Барселона, Ювентус и Милан, които могат да бъдат изхвърлени от евротурнирите за два сезона. Това е оптималната дисциплинарна глоба, а също така грандовете ще понесат и финансови санкции.

Присъдите на четирите клуба ще станат известни доникъде на този месец. Понастоящем се водят разгорещени договаряния със забърканите в Суперлигата.

Седмина от тях в лицето на Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Ливърпул, Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити към този момент са си стиснали ръцете с Александър Чеферин, а Интер е покрай същото.

Останалите - Реал Мадрид, Барселона, Ювентус и Милан, към момента не са се отказали изцяло от плана за Суперлигата. В УЕФА обаче не желаят да прибързват с наказванията, а методът е в самостоятелни договаряния с всеки от въвлечените страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР