УЕФА работи по план, според който финалът в Шампионската лига

...
УЕФА работи по план, според който финалът в Шампионската лига
Коментари Харесай

Финалът на Шампионската лига може да е на 29 август

УЕФА работи по проект, съгласно който финалът в Шампионската лига ще се организира на 29 август, оповестяват " Би Би Си " и " Скай Спортс ". Ръководството на европейската футболна централа и клубовете ще обсъдят вариантите за привършване на шампионата на среща на 23 април. Шампионската лига и Лига Европа бяха спрени поради пандемията от COVID-19, като и в двата шампионата не са се изиграли всички мачове от осминафиналите. 

На срещата другата седмица се чака УЕФА да удостовери, че националните шампионати са с приоритет и би трябвало да бъдат приключени преди края на европейските клубни шампионати . Все отново от европейската централа се надяват целият сезон да бъде приключен до края на август. Финалът на Шампионската лига трябваше да се организира на 30 май в Истанбул, само че новата допустима дата е 29 август. Финалът на Лига Европа ще се играе в Гданск (Пол) три дни по-рано.

УЕФА обмисля два разновидността за довеждане докрай на шампионата. Първият е мачовете от 1/4-финалите и 1/2-финалите да се играят както е по устав - при разменено посещение, като би трябвало да се проведат през юли и август. Вторият вид е да се играе единствено по един пряк мач сред отборите след края на националните шампионати, а по този метод Шампионската лига може да бъде приключена с мини шампионат в границите на седмица. 

Преди това обаче би трябвало да се изиграят оставащите мачове от 1/8-финалите. До момента са ясни четири от отборите, които не престават на 1/4-финалите - " Пари Сен Жермен ", " Аталанта ", " Атлетико " (Мадрид) и Република България (Лайпциг). Остава да се изиграят реваншите при двойките: " Манчестър Сити " - " Реал " (Мадрид) (2:1 в първия мач), " Ювентус " - " Лион " (0:1), " Байерн " - " Челси " (3:0) и " Барселона " - " Наполи " (1:1).

По-трудно ще бъде направена програмата, така като при шест от двойките са се изиграли единствено първите мачове, а при две - " Интер " - " Хетафе " и " Севиля " - " Рома ", би трябвало да се играят и двата мача. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР