УЕФА наказа жестоко Футболния съюз на Сърбия заради инцидентите на

...
УЕФА наказа жестоко Футболния съюз на Сърбия заради инцидентите на
Коментари Харесай

Сърбия приема България пред празни трибуни в Лесковац

УЕФА наказа грубо Футболния съюз на Сърбия поради случаите на почитатели на мача с Черна гора от група " G " на Европейските квалификации, състоял се на 17-и октомври в Белград. В същата група е и България, а глобата директно се отнася и за българския отбор за последния мач от акцията.

Европейската футболна централа глоби Сърбия за един мач без наличие на аудитория и обща санкция от 89 250 евро. Това значи, че на 19-и ноември отборът на Драган Стойкович ще играе против България без наличие на аудитория, в мач, който е подготовка за ЕВРО 2024 и има решителен темперамент за " орлите "  .

Срещата ще се организира на новопостроения стадион " Дубочица " в Лесковац – част от държавен проект за създаване на европейски уреди в няколко града в страната. Двубоят ще бъде и втори за новия български народен треньор Илиан Илиев, който през днешния ден беше показан от Българския футболен съюз. Три дни по-рано - на 16-и ноември България приема на " Васил Левски " в София унгарския народен отбор.

Детайлно посочено от УЕФА, 50 хиляди евро от общата санкция и затварянето на стадиона за един мач са поради расистки викания от сръбските почитатели. Следващата част от санкцията - 10 000 евро, е поради неуспеха ѝ да управлява продажбата на билети за мача с Черна гора, както и за това, че не подхваща наказателни или ограничаващи дейности против продавачите на билети на черния пазар, а също по този начин и личният състав ѝ по сигурността не е правил инспекции на входните и изходните порти на стадиона.

6500 евро са поради хвърлени фойерверки, 750 евро – за паленето на ракети на трибуните, 8000 евро поради блокиране на подходи към улиците за жители от почитателите. И последните 14 000 евро са поради потребление на лазерни устройва от почитателите, с които са осветявани лицата на футболистите. 

В същото време УЕФА санкции и Футболният съюз на Черна гора (FSCG) с 20 000 евро общо и им забрани да водят свои почитатели при първото си последващо посещение на националния тим.

Също по този начин е разпоредено от Черна гора се свържат с сътрудниците си от футболния съю на Сърбия да компенсира вредите на стадион " Райко Митич ", породени от черногорските почитатели. Въпросната среща през октомври приключи 3:1 за Сърбия.

Наказания има и за хърватския футболен съюз след мача от 17-и октомври Хърватия – Турция. Бронзовите медалисти от последното Световно състезание ще би трябвало да се примирят с отчасти затваряне на стадиона за идващото домакинство, както и 31 хиляди евро поради расизъм и фойерверки./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР