УЕФА е започнала проверка за вмешателство на държавата във футболните

...
УЕФА е започнала проверка за вмешателство на държавата във футболните
Коментари Харесай

УЕФА започна проверка за държавна намеса във футбола ни

УЕФА е почнала инспекция за вмешателство на страната във футболните каузи в България. Според Dir.bg в България ще дойде през днешния ден ръководителят на отдела за развиване на националните асоциации към УЕФА Тиери Фавр. Неговата задача е да ревизира точно за интервенция на държавното управление в ръководството на БФС. Той ще се срещне с и.д. президент на футболния съюз Михаил Касабов, ще има и други диалози с виновни фактори, а и ще наблюдава писмено измененията в управлението на съюза.

От УЕФА към този момент са изпратили писмо, с което желаят информация за осъществените промени през октомври. Както е известно, президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка на 15 октомври, ден след унизителната загуба с 0:6 от Англия, която бе съпроводена от расистки кавги на стадиона. След мача министър председателят Бойко Борисов и спортният министър Красен Кралев оповестиха, че няма да работят повече с това управление на БФС и приканиха Михайлов да напусне. Президентът на БФС в началото отхвърли, само че няколко часа по-късно смени решението си и се отдръпна. По-късно оставки подадоха и всички членове на Изпълкома. Докато вървяха тези процеси обаче, Кралев неколкократно акцентира, че не може и дума да става за интервенция на страната.

Днес, с изключение на срещата с Фавр, Михаил Касабов ще организира и съвещание на Изпълкома, на което да бъде избрана дата за конгреса на БФС. Преди сбирката един от членовете на изпълнителния комитет - президентът на " Славия "  Венцеслав Стефанов, разкритикува показната акция на Министерство на вътрешните работи в централата на футболния съюз във вторник, при която бяха конфискувани документи в границите на осъществявана инспекция. " Документите можеха да бъдат взети без тази проява на мощ. 100% съм сигурен, че някой доста грубо подвежда премиера и хората, които желаят да създадат смяна. Парите, които са дадени от страната за детско-юношески футбол, не мога да си показва, че човек от БФС може да ги открадне. Случващото се не приказва по никакъв начин добре за имиджа нито на футбола в България, нито на хората, които го управляват, нито на България ", съобщи Стефанов пред БНР.

Според вътрешния министър Младен Маринов инспекцията за стопански злоупотреби в БФС тече към този момент 3 месеца. " Надявам в скоро време да има и съответен резултат ", сподели той. А основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов добави: " Има формирано досъдебно произвеждане и се правят процесуално-следствени дейности за длъжностно заграбване вероятно от чиновници на БФС. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР