Уебсайтът на Европейския парламент беше атакуван от кибератака малко след

...
Уебсайтът на Европейския парламент беше атакуван от кибератака малко след
Коментари Харесай

Хакери атакуваха уебсайта на ЕП след заклеймяването на руския тероризъм

Уебсайтът на Европейския парламент беше нападнат от хакерска атака малко откакто депутатите утвърдиха резолюция, в която Русия бе наречена " държавен спонсор на тероризма ", оповестиха публични лица.

Говорителят на Народното събрание Жауме Душ заяви в Twitter, че уеб сайтът е бил обект на " DDOS офанзива ", чиято цел е била да наложи на уеб страницата високи равнища на трафик отвън Народното събрание, което да наруши работата на мрежата.

БГНЕС напомня, че по-рано през днешния ден членовете на Европейския парламент признаха Русия за страна спонсор на тероризма с 494 гласа " за ", 58 " срещу " и 44 " въздържал се ".

" Умишлените набези и жестокости, осъществени от Руската федерация против цивилното население на Украйна, разрушаването на гражданска инфраструктура и други съществени нарушавания на правата на индивида и интернационалното филантропично право, съставляват терористични актове ", се споделя в резолюцията, призната от евродепутатите.

С оглед на това те признават Русия за страна спонсор на тероризма и за страна, която " употребява средства за тероризъм ".

Тъй като понастоящем Европейски Съюз не може публично да дефинира страни като спонсори на тероризма, Парламентът приканва Европейски Съюз и държавите-членки да вкарат подобаваща правна рамка и да обмислят прибавянето на Русия в подобен лист. Това би довело до редица обилни ограничаващи ограничения против Москва и би имало дълбоки ограничаващи последствия за връзките на Европейски Съюз с Русия.

Междувременно членовете на Екологичен потенциал приканват Съвета да включи в листата на Европейски Съюз с терористични организации съветската паравоенна организация " Вагнер ", 141-ви специфичен моторизиран полк, прочут още като " кадировци ", и други финансирани от Русия въоръжени групи, милиции и проксита, се добавя в прессъобщението.

Парламентът прикани Европейски Съюз да продължи да изолира Русия в интернационален проект, в това число когато става въпрос за участието на Русия в интернационалните организации и органи като Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Евродепутатите желаят също по този начин да бъдат понижени дипломатическите връзки с Русия, контактите на Европейски Съюз с публични съветски представители да бъдат сведени до абсолютния най-малко, а обвързваните с съветската страна институции в Европейски Съюз, които популяризират агитация по света, да бъдат закрити и неразрешени. Резолюцията приканва още държавите-членки на Европейски Съюз в Съвета бързо да приключат работата си по деветия пакет от наказания против Москва, предвид на ескалиращите „ терористични актове “ на Кремъл против украинското цивилно население. Евродепутатите желаят също по този начин страните от Европейски Съюз интензивно да предотвратяват, проверяват и преследват всяко заобикаляне на настоящите наказания. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР