Уеб игра Приключение с букви“ за деца в предучилищна и

...
Уеб игра Приключение с букви“ за деца в предучилищна и
Коментари Харесай

Район „Слатина“ празнува 24 май с „Приключение с букви“

Уеб игра „ Приключение с букви “ за деца в предучилищна и начална учебна възраст създаде регион „ Слатина “ . Тя се намира на интернет адрес abv.slatina.bg, а задачата е най-малките да могат да се срещнат с буквите по натурален и занимателен метод.

Днес (24 май), от 11.00 часа, в парк „ Гео Милев “ регионът ще означи Деня на българската книжовност, а по време на празника играта ще се разиграе онлайн.
В парк „ Гео Милев “ са разпръснати и инсталирани на секрети места 60 дребни и огромни букви от българската писменост . Те са с необикновен дизайн и са основан от локалния актьор Стефан Чинов. В помощ на децата, на три места са сложени огромни карти, на които е маркирано къде се намират буквите. 
Целта е да намерят колкото може повече номерирани букви, да ги снимат с телефон, а родителите им, след регистрация на профил в уеб страницата, да ги качат в него.
„ Това е концепцията – да вкараме този детайл на опознаване посредством деяние, да създадем едно преживяване, което ще запомнят и се надявам да превърнем тази игра в традиция и оттук насетне на всеки 24 май ще се опитваме да вършим нещо такова, с което да събудим у децата интерес и обич “, сподели в ефира на Радио София кметът на регион „ Слатина “ Георги Илиев.
Водещ на събитието е ултрамаратонецът Краси Георгиев
Децата ще имат половин час да открият колкото може повече букви, като с цел да се ориентират добре и да не се изгубят, ще им оказват помощ по-големи деца от учебните заведения в регион „ Слатина “. За спечелилите ще има награди
Празникът ще приключи с циркова работилница по юнисайкъл и жонглиране от Мини Арт Фест.
Сайтът започва предходната сряда и към този момент има 120 регистрирани играчи .
Подробности можете да чуете в звуковия файл. По обявата работи: Полина Начева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР