Удовлетвореността на служителите от работната среда, рефлектираща върху доброто изпълнение

...
Удовлетвореността на служителите от работната среда, рефлектираща върху доброто изпълнение
Коментари Харесай

Грижата за служителите – пътят на бизнеса към мотивацията и удовлетвореността

Удовлетвореността на чиновниците от работната среда, рефлектираща върху положителното осъществяване на отговорностите, е от основно значение за всяка компания. Често тя е обвързвана и с опцията за развиване, градивните връзки с директните ръководители на екипите, шерването на утринното кафе с сътрудниците в офиса или оказаната корпоративна поддръжка в сложен миг. В последните две години, в изискванията на пандемична конюнктура, пазарът на труда се промени с бързи темпове. Компаниите във всяка сфера бяха изправени пред задачата да се приспособяват и да утвърдят гъвкава политика за опазване на своята успеваемост.

Една от посоките, в която работодателите все по-осъзнато подхващат съответни дейности, е потвърждение на внимание към здравето на своите чиновници и техните фамилии. Независимо дали фирмите влагат в придобивки под формата на в допълнение опазване на здравето, карти за спорт, уелнес стратегии, или други интензивности в интерес на физическото и психическо здраве, точно това направление остава пиедестал, неизменен и в изискванията на пандемия.
 a
BILLA България е една от най-големите търговски вериги в страната, която от стъпването си на пазара утвърждава правилото, че хората са сърцето на компанията. Чрез редица вътрешни начинания и стратегии компанията работи в посока мотивация и задоволеност, основани върху действителни действия в поддръжка на разнообразни потребности и упования на чиновниците.

Около 5 години преди началото на пандемията, при започване на 2015 година, BILLA учредява собствен „ Социален фонд “, с цел да поддържа чиновниците в техни сложни житейски моменти. Фондът обезпечава финансова поддръжка на представители на екипа на компанията или техни близки – в случаи на трудови злополуки, нужда от оперативно лекуване, гибел или тежко увреждане. Тя може да послужи още за финансиране на медицински разноски и лекуване, които не са покрити от бюджета на Националната здравноосигурителна каса или други държавни и общински фондове.
 a
Съпричастност и споделеност – както в миговете на наслада, по този начин и в сложните моменти е убеждението, което стои зад Социалния фонд на BILLA. Посланията на самодейността са вдъхновяващи и стимулират екипите да бъдат по-единни и подкрепящи се в работна среда. Към момента в компанията работят над 4700 души, а екипите ѝ не престават да се разрастват.

Всеки чиновник може да изрази поддръжката си за „ Социалния фонд “ с непринудено парично подаяние от 1, 2, 5 лв. всеки месец или посредством еднократно подаяние на стойност 10 или повече лв.. Останалата част от средствата се обезпечават от самата компания, а отпущането на финансова поддръжка се реализира с решение на настоятелството на Фонда. През миналата година общият брой чиновници на компанията, съдействали с поддръжка за идеята, е над 3500 души, от които 3464 са взели участие с ежемесечни вноски, а с еднократни – 50 индивида. Заедно, те съставляват 75,67% от чиновниците на компанията, което е респектиращо висок % на ангажираност. Броят на чиновниците, получили финансова поддръжка, през 2021 година, е 62, а изплатените суми над 102 000 лева

От началото на самодейността сумата генерирана към Фонда надвишава половин милион лв. и бива разпределена в интерес на 310 чиновници на BILLA и техните близки. А оттатък числата стоят смисъл и признателност, които утвърждават грижата като резистентен бизнес метод в посока мотивация и задоволеност на чиновниците.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР