Ударно почистване на квартал Столипиново в Пловдив, след проверка на

...
Ударно почистване на квартал Столипиново в Пловдив, след проверка на
Коментари Харесай

Защо боклуци зариват Столипиново в Пловдив?

Ударно разчистване на квартал Столипиново в Пловдив, след инспекция на прокуратурата, разпоредена от Иван Гешев. В тъжба, адресирана до основния прокурор, поданици на региона се оплакали, че не се поставят задоволително старания кварталът да се поддържа чист.

Проверката обаче посочила, че общинската компания " Чистота " прави всичко належащо, само че все пак регионът тъне в отпадъци.

Според жалбата, подписана от 9 души, в Столипиново няма задоволително казани за отпадък и сметопочистващата техника не влиза постоянно в махалата. Проверката на прокуратурата обаче, не удостоверила това.

" Напротив, сметосъбирането в квартал Столипиново безусловно е утроено в границите на три години, имам поради потреблението на сметосъбиращи сметопочистваща техника за разлика от други квартали, където същата техника влиза жестоко казано по един път дневно, в този квартал техниката влиза по 2, по 3 пъти, а от време на време и по повече. Установихме, че в огромна част от случаите на местата, където Общината е сложила контейнери за сметосъбиране, тези контейнери най-общо казано не се употребяват, а отпадъците най-вече такива от битов темперамент се изхвърлят не в контейнерите, а до тях ", съобщи Галин Гаврилов – зам.окръжен прокурор.

Същото споделят и от " Чистота " – кофите стоят празни, а купища отпадъци зариват махалата. Въпреки това, в квартала ще бъдат сложени още 200 кофи за отпадък. Не понякога, а непрекъснато се чисти тук, споделят от общината. Но признават, че не могат да се оправят с казуса.

" 7 дни в седмицата ние работим тук. Въпреки всичко, ние не можем да овладеем тоя развой – армията на замърсителите е доста по огромна от армията на тези, които чистят ", сподели Анести Тимчев – зам.-кмет на Пловдив, оповестява Българска национална телевизия.

В Столипиново обаче не показват отговорните за големите сметища. 16 са огромните противозаконни сметища в квартала. В борбата с тях, с изключение на тежката техника, ще се включи и видеонаблюдение. В момента се разискват местата, на които ще бъдат сложени камерите на общинска защита.

" Към момента работим дружно с районното кметство, с цел да може да се обезпечи електрическо зареждане за тези камери, с цел да можем фактически да сложим камери и най-малкото, което е да се спрат тези компании, които идват да изхвърлят боклуци тук гратис ", съобщи Димитър Георгиев - шеф на Оперативна програма " Чистота " - Пловдив.

От районното кметство упорстват ударното разчистване на квартала да стане ежедневно.

" И да има по-строг надзор. Както върху превантивната активност да не се изхвърля боклук, по този начин и върху сметопочистващите органи, с цел да се следи по какъв брой боклук по какъв брой курса се вършат, и да се усилят и съдовете за боклук, и една акция, която да е за жителите на квартала ", сподели Иван Стоянов – кмет на регион " Източен ".

Обмисля се и видеонаблюдение на 5-те входно-изходни артерии на Столипиново.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР