Ударът по колона от цивилни автомобили на границата между контролираните

...
Ударът по колона от цивилни автомобили на границата между контролираните
Коментари Харесай

30 са жертвите на удара по колона от цивилни край Запорожие, сред тях и деца

Ударът по колона от цивилни коли на границата сред следените от Украйна и Русия зони в Запорожка област е довел до гибелта на минимум 30 убити и 88 ранени, съгласно отчет на украинската полиция, заяви Франс прес.

Ударът беше нанесен покрай град Запорожие, близо до контролно-пропусквателен пункт сред следените от двете страни елементи от района. Москва и Киев се упрекнаха взаимно за нападението, като и двете страни разгласиха в обществените медии фотоси на транспортни средства с взривени прозорци и безжизнени тела, оповестява Българска телеграфна агенция.

Колона от коли, в които цивилни желаеха да се придвижат до освободената част на Запорожка област, в 7 часа московско време в петък беше обстрелвана от украинските сили за сигурност в покрайнините на Запорожие, заяви ръководителят на придвижването " Ние сме дружно с Русия " Владимир Рогов, представен от ТАСС. „ Броят на починалите вследствие на удара (...) върху колона в Запорожие се усили до 30, 88 души бяха ранени. Сред починалите са две деца: 11-годишно момиче и 14-годишен момче “, написа той в канала си в Telegram. Пострадало е и тригодишно момиченце.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР