Удължен е срокът на електронното преброяване, обяви говорителят на служебното

...
Удължен е срокът на електронното преброяване, обяви говорителят на служебното
Коментари Харесай

Електронното преброяване се удължава до края на септември


Удължен е срокът на електронното броене, разгласи представителят на служебното държавно управление Антон Кутев. До края на септември ще е отворена платформата за онлайн преброяването. Първоначалният краен период бе на следващия ден, 17 септември.

Първите дни обаче преброяването зацикли поради голям брой хакерски офанзиви и претоварване на системата.

Предварителните проби на уеб страниците за преброяването стигнали до резултат от 36 800 преброявания на час, или 880 хиляди за денонощие, което е много над действителното, само че системата не е можела да издържи на огромните офанзиви вид " отвод от услуга " на 7 и 8 септември, е обяснението на Национален статистически институт.

Законът планува санкция от 160 лв. за всеки, който не се преброи. От Национален статистически институт обаче твърдят, че тя се постанова в извънредно редки случаи.

В София от през днешния ден работи спомагателен център за подпомагане по въпроси на преброяването за жители и преброители. Той се намира в постройката на Национален статистически институт на ул. " Панайот Волов " № 2 и ще работи всеки ден, в това число събота и неделя от 9.00 до 18.00 часа.

На място жителите ще могат да се преброят електронно на преносими компютри и таблети, обезпечени от института, като в процеса на попълване на онлайн картата ще могат да задават въпроси и да получават подпомагане от специалисти на Национален статистически институт. Помощният център в Национален статистически институт, който ще оказва подпомагане на място, ще добави работата на контактния център, който и сега дава отговор на запитвания по телефона и на имейлите.

Хората от цялата страна могат да търсят подпомагане за преброяването на телефони *2021 или (02) 907 84 30 (от 9.00 до 21.00 часа всеки ден).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР