Удължават противоепидемичните мерки от 1 декември до 31 януари. Това

...
Удължават противоепидемичните мерки от 1 декември до 31 януари. Това
Коментари Харесай

Властта официално затваря държавата до 31 януари

Удължават противоепидемичните ограничения от 1 декември до 31 януари . Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в Министерски съвет.

Въвеждат се следните ограничения: преустановяват се присъствените образователни занятия във всички просветителни институции, обучителни центрове, визитите в детски градини и ясли, прекратява се провеждането на конгресни мероприятия, изложби в присъствена форма, както и провеждането на културни и развлекателни мероприятия.

Не се позволява организирането и провеждането на събранието на тържества от частен темперамент, преустановяват се всички спортни мероприятия, като се изключи интернационалните надпревари, всички спортни мероприятия за лица над 18-годишна възраст се организират без аудитория, преустановяват се визитите във фитнес центровете, всички заведения за хранене и се позволяват единствено доставки по домовете. Преустановяват се визитите в игрални зали и казина, в моловете, с изключения магазините за хранителни артикули, зоомагазини, банки, дрогерии, застрахователни сдружения.

Преустановява се провеждането на екскурзии с проведен превоз. Мерките влизат в действие от петък. Всички институции от набожен темперамент ще бъдат отворени за хората, парковете и градините също остават отворени . Не постановяваме вечерен час в нито една сфера, няма и други строги ограничения, увери здравният министър.
 България е била преди всичко по смъртност и преди пандемията
България е била преди всичко по смъртност и преди пандемията

Биков: Ние имаме по-нисък здравен статус по редица аргументи

Генерал Венцислав Мутафчийски уточни, че ограниченията са мъчно решение за държавното управление, с което благодари за навременното решение на ръководещите.

Всички страни, които доближиха равнищата на заболеваемост и смъртност започнаха такива ограничения сега, в който ги доближиха, посочи ген. Мутафчийски .

България трябваше да вземе строгите ограничения, достигайки високите равнища на заболеваемост и смъртност. Не става въпрос за затваряне по домовете - това се спекулации още напролет, само че задачата е да се понижи равнището на заболеваемостта, която ще настъпи най-рано през втората и третата седмица, регистрира Мутафчийски.

По думите му здравната система би трябвало да удържи на натиска, който става непостижим. Имаме задоволително болнични кревати , само че с напредването на пандемията понижава броят на медицинските екипи, които могат да се грижат за болните от ковид. Над 2000 медици към този момент са отвън строя и това понижава опциите на здравната система, предизвести военачалник Мутафчийски.
 40% от българите мислят, че COVID-19 е оръжие за изтребване
40% от българите мислят, че COVID-19 е оръжие за изтребване

52% от българите са на мнение, че коронавирусът е изкуствено основана болест

Според него няма по какъв начин да бъде сменена живата мощ. Човешкият живот е безспорната полезност и за всеки човек е по този начин , без значение какви са другите вреди човешкият живот е най-голямата полезности. Ние като лекари не можем да изповядваме друга полезност и сме призвани да пазим човешкия живот, акцентира военачалник Мутафчийски.Той настоя да се понижат до най-малко контактите с най-рисковите места.

Ограничаването на контактите ще докара до огромен спад на рисковите контакти. Не претендираме за изцяло затваряне на страната, само че ограниченията ще дадат резултат. Резултатът ще пристигна към края на втората седмица и няма да бъде с магическа пръчка, уточни Мутафчийски.

" С намаляването на заболеваемостта хората ще могат да посрещат светлите коледни празници и понижените равнища ще забавят темпа на пандемията и ще даде опция повече здрави хора да посрещат имунизациите, които са на прага. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да опазим повече здрави и живи хора до идването на имунизацията ", безапелационен бе военачалник Мутафчийски.

Той изясни, че ограниченията имат тъкмо избран период. Точно този период даде търсеният резултат в останалите страни , като да вземем за пример в Израел със заболеваемост от 6 000 души дневно. Мерките влизат в действие от петък вечерта - тогава учениците ще вървят на учебно заведение и моловете ще бъдат отворени.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР