Учителка по български език и литература от Долни Чифлик е

...
Учителка по български език и литература от Долни Чифлик е
Коментари Харесай

Учителка по български е обвинена за лихварство |

Учителка по български език и литература от Долни Чифлик е упрекната, че се занимава с лихварство. При обиск в дома ѝ са конфискувани над 20 000 лева, злато и документи с дати на залози и падежи , заяви Българска национална телевизия. Жената обяснила, че има право да търгува със злато и призна, че измежду клиентите има и нейни възпитаници.

До следствието се стигнало след сигнал, че 66-годишната учителка се занимава и с лихварство. Последвали обиски на жилището и употребяваното като офис помещение, където са открити пари и полезности.

" Три бележника със записани имена на лица, грамажи, суми пари, дати на
залози и на падежи. 1500 броя златни украшения с общо тегло над три кг, към 20 000 лева в разнообразни валути. Проведени са голям брой разпити, имащи отношение по случая ", изясни шефът на ОД на МВР-Варна ст. комисар Атанас Михов.

Самата учителка отхвърля за лихварството.

" Просто някаква измислена история. Това не е по този начин! Кой ще отиде да се оплаква? Няма подобен! ", разяснява тя пред националната телевизия.

Но признава, че има лиценз за продажба на злато.

" Толкова съм им пособия на хората, тъй като аз просто си имам задоволително пари, които съм ги наследила, задоволително парцели продадох като завещание и зимата беше тежка и аз на доста хора съм правила услуги. Аз съм учителка и те са нормално са мои възпитаници или родители на възпитаници ", изяснява дамата.

За момента няма данни лихварката да е заплашвала своите длъжници. Вече са разпитани 15 очевидци. Оказва се, това не е първото ѝ нарушение

" Извършителката е позната на Министерство на вътрешните работи по линия лихварство. Същата е арестувана за същия тип закононарушение през 2019 година, като за случая тогава досъдебното произвеждане беше преобразувано в следствено дело ", посочи ст. комисар Михов.

Работата по случая продължава.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР