Учителите се заразяват много по-често с COVID-19 от учениците. Към

...
Учителите се заразяват много по-често с COVID-19 от учениците. Към
Коментари Харесай

Образователният министър счита, че е по-отговорно директорите да решават дали да затварят училища

Учителите се заразяват доста по-често с COVID-19 от учениците. Към днешна дата има 453 инфектирани учители, трима умряли, а 469 възпитаници са открити като положителни на COVID-19. Това сподели министърът на образованието Красимир Вълчев.
90 000 са учителите – имаме над 400 с хронични болести. Казали сме на шефовете като има молба за отпуск, да я почитат, даже да има усложнения с образователния развой, изясни Вълчев.
 Големият спор в учебно заведение е до каква степен са ефикасни шлемовете Големият спор в учебно заведение е до каква степен са ефикасни шлемовете
Големият спор в учебно заведение е може би до каква степен са ефикасни шлемовете, призна министърът на образованието Красимир Вълчев пред btv. Думите...
На въпрос къде е министърът и къде е държавното управление, като по заповед се споделя да се взема решение по места дали да се минава на отдалечено образование, отговорът беше, че е доста по-грешно да се вземат централни решения. Най-лесно е като технология централно да затворим всичко, посочи Вълчев.
Нямаме лесни решения, само че имаме прагови стойности – в случай че 15% от учениците или учителите отсъстват поради признаци на COVID-19, затваря се учебното заведение. Същото е при 20% от една паралелка, съобщи Вълчев.
Преобладаващите настроения са за присъствено образование, само че те доста елементарно се трансформират при 2-3 случая на COVID-19, изясни министърът на образованието.
„ Имаме разнообразни формули – няма кой да ни даде формула, която генерално да балансира правото на обучение и правото на здраве ”, акцентира Вълчев. Попитан дали даден възпитателен съвет е способен да вземе решение за затваряне на учебно заведение, отговорът беше, че никой не е способен, никой не е епидемиолог – в това число ректорите, които към този момент оповестиха прекосяване на отдалечено образование в избрани университети.
 Коронавирусът по света: В Съединени американски щати нещата отново отиват на зле, в Индия очевидно има усъвършенстване Коронавирусът по света: В Съединени американски щати нещата отново отиват на зле, в Индия очевидно има усъвършенстване
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 43 447 162 и 43 777 133 съгласно американ...
„ Ако не последни, то не и първи би трябвало да се затварят учебните заведения. Вероятно ще стигнем до тази обстановка, в случай че се усложни доста обстановката с Коронавирус или при идването на грипните вируси ”, сподели още Вълчев, като посочи, че приказва за „ цели области ”. Според него, не се възнамерява да се затваря изцяло към този момент, само че той сподели, че „ няма проект ”.
Да, учители, които са преподавали на карантинирани класове, не престават да преподават, щом са носели маски и са спазвали отдалеченост, съобщи Вълчев. Няма данни учебните заведения да усилват епидемиологичния риск повече, в сравнение с предприятия с сходен състав от чиновници.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР