Учителите полагат всекидневни усилия да ограничават агресията сред учениците, както

...
Учителите полагат всекидневни усилия да ограничават агресията сред учениците, както
Коментари Харесай

МОН: Агресията между децата може да се реши с усилията на педагози, психолози, родители и институции

Учителите поставят всекидневни старания да лимитират експанзията измежду учениците, както и да минимизират отрицателните последствия от агресивното държание и незадоволително положителното образование на част от тях. Нерядко самите преподаватели стават обект на вербална и даже физическа експанзия от страна на възпитаници и родители. Ето за какво Министерството на образованието и науката изрично отхвърля опитите педагозите да бъдат упреквани в разпространение на прояви на експанзия, направени през вчерашния ден пред парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Това оповестиха от пресцентъра на МОН.

Твърдението, че " учителите са най-масовите разпространители на клипове с експанзия сред деца ", без да бъде подкрепено от съответни доказателства, е безконтролно и нездравословно. То изцяло безпричинно хвърля тиня върху едно цяло съсловие, от чиито професионализъм и безрезервност в доста огромна степен зависи бъдещето на нацията.

Образователната система е огледало на обществото. Ето за какво оправянето с експанзията сред деца и възпитаници никога не е задача единствено на учителите. Тя може да бъде решена само с общите старания на педагози, психолози, родители и институции, обясниха от просветното ведомство.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР