Българските граждани трябва да бъдат освободени от заплащане на екотакси,

...
Българските граждани трябва да бъдат освободени от заплащане на екотакси,
Коментари Харесай

Българските граждани трябва да бъдат освободени от заплащане на екотакси, смятат от Възраждане

Българските жители би трябвало да бъдат освободени от възнаграждение на екотакси, защото екотаксите не извършват своето предопределение. Това разяснява в Петър Петров, народен представител, ПГ " Възраждане ".

" Годишно в България се събират към 75 - 80 млн. лв. от така наречен екотакси. Интересното е, че 97% от тях се събират от частни компании. Схемата е, че се прави фиктивна активност по разкомплектоване и преработване на излезли от приложимост моторни транспортни средства. Фиктивно биват декларирани МПС-та в Министерството на околната среда и водите, като осъществяване на така наречен наложени цели пред организациите за оползотворяване на отпадъците. Не се правят действителни насрещни инспекции. Като резултат десетки милиони лв. биват източвани на каса ", съобщи Петров.

Според него това е незаконна скица, за източване на обществен запас, която има кухи компании.

" Схемата е доста елементарна. Имаме такси, които се събират посредством " Пътна полиция ". Организацията за оползотворяване на отпадъците употребяват подизпълнители с така наречен площадки за преработване на МПС-та. От своя страна те подписват контракти със свои подизпълнители, множеството от които са кухи компании, и оттова се източват десетки милиони лв. на каса ", разясни Петър Петров.

Той уточни, че към 50 - 60 000 декларирани автомобила, които не съществуват, за тях са събрани екотакси при регистрацията им.

" Това са десетки милиони лв. в ущърб на хазната. Поради това съм сезирал основния прокурор, министъра на финансите, министъра на вътрешните работи, министъра на околната среда и водите ", добави депутатът от " Възраждане ".

Петров сподели още, че чака до няколко дни Софийска градска прокуратура да образува досъдебно произвеждане по сигналите, които той е подал.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР