Учителите нямат право да казват на учениците какво да правят

...
Учителите нямат право да казват на учениците какво да правят
Коментари Харесай

Тео Насър, учител: Невинаги логическите неща са верни, имайте критично око към действителността


Учителите нямат право да споделят на учениците какво да вършат като ограничения против Covid пандемията, тъй като нямат здравно обучение. Може би трябваше преподавателите да изкарат курс, с цел да бъдат по-знаещи в това отношение.

Това разяснява Тео Насър, поканен в Радио София във връзка 5 октомври - Международния ден на учителя . Той е на 29 години, занимава се професионално и с съвременни танци. Работил е в детска градина. Учил е и различна педагогика в Англия. Води семинари за различни и новаторски педагогичен способи в Германия, Швейцария и Англия, както и в България, несъмнено.

По думите му с изключение на просветително и възпитателно звено, сътрудник и асистент на родителя, учителят през последната година и половина трябваше да е човек, който интензивно да се занимава с осведомителни технологии, с медийната осведоменост. Нещата толкоз бързо ескалират по отношение на развиването на пандемията и медицинските ограничения против ковид, че би трябвало да се осведомяваме от международни източници, от извора.

У нас доста от учителите са в крайник със международните трендове . Основното предизвикателство пред тях е обвързвано с навременно информиране, в това число и по дисциплината, която преподават. Защото всяко ново изобретение може да промени възгледите по отношение на дадени постулати в науката. Освен това би трябвало да са наясно с настоящи професионални приложения (автоматизация и роботика) или с трендове в екологията, връзката с живота и бъдещата работа.

Насър изясни разликата в другите класове – в дребните средата е по-любвеобилна, там би трябвало да си и в ролята на родител, да се грижиш за децата освен какво мислят, само че и какво усещат. Голямото предизвикателство при IХ-ХI клас е да бъдеш престиж.
Чуйте диалога на Лъчезар Христов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР