Училищният район на Юта ще плати 2 милиона долара на семейството на тормозен ученик, който почина от самоубийство

...
Училищен район във Фармингтън, Юта, казва, че ще плати 2
Коментари Харесай

Училищен район във Фармингтън, Юта, казва, че ще плати 2 милиона долара на семейството на Изабела „Изи“ Тиченор, чернокожа ученичка с аутизъм, която почина от самоубийство през 2021 г.

Семейството на Изи твърди, че 10-годишното момиче е било тормозено от съучениците си заради нейната раса и увреждане, съобщи по-рано CNN. След смъртта й училищният окръг Дейвис се сблъска с въпроси относно това как училищата се справят с обвиненията в тормоз.

Независимо разследване, поръчано от окръга, установи, че училището на Изи, Foxboro Elementary, не е разследвало обвиненията в тормоз навреме. Докладът също заключава, че момичето е било малтретирано, но не може да потвърди дали това се дължи на нейната раса или увреждане.

В съвместно изявление със семейство Тиченор-Кокс училищният район заяви, че споразумението е „взаимно решение“.

Загубата на Изи „винаги ще оказва влияние върху нашата общност и училище“, се казва в изявлението.

Isabella "Izzy" Tichenor Изабела "Изи" Тихенор с любезното съдействие на Британи Кларк Тиченор Кокс

Окръгът също отбеляза, че се е ангажирал да направи училището си безопасно за всички и ще гарантира, че докладите за тормоз са „щателно документирани, адресирани своевременно и ще бъдат администрирани подходящи последствия“.

„Окръгът непрекъснато оценява и разширява своите процеси и усилия за по-добра подкрепа на всеки ученик, който посещава неговите училища, включително прилагане на информирано за травма консултиране и други ресурси за своите ученици“, се казва в съвместното изявление.

Окръгът също така обяви официално извинение и отделно споразумение на стойност 200 000 долара, включващо трима студенти, които твърдят, че са имали дискриминация.

Isabella "Izzy" Tichenor Изабела "Изи" Тихенор с любезното съдействие на Британи Кларк Тиченор Кокс

„От името на училищен окръг Дейвис бих искал да поднеса най-искрените си извинения на вас и най-вече на трите ви деца за нежеланите преживявания, които имаха, докато посещаваха училище в нашия окръг“, пише в писмо началникът на Дейвис Дан Линфорд на техните родители.

„Благодарен съм ви, че насочихте вниманието ни към преживяванията на вашите деца.“

Министерството на правосъдието преди това разследва училищния окръг Дейвис през 2021 г., което доведе до доклад и споразумение за уреждане, което подробно описва как чернокожи и азиатски американски ученици са били тормозени в продължение на години и служителите умишлено са игнорирали оплаквания от родители и ученици.

Бележка на редактора: Ако вие или ваш близък сте обмисляли самоубийство, обадете се на 988 Lifeline за самоубийства и кризи, известна преди като Национална линия за предотвратяване на самоубийства, за да се свържете с обучен съветник.

Джъстин Гембъл от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР