Училищните директори да получат достъп до електронен регистър на наркоразпространителите

...
Училищните директори да получат достъп до електронен регистър на наркоразпространителите
Коментари Харесай

Денков с обръщение към народа: Директори на училища ще имат достъп до списъци с наркодилъри

Училищните шефове да получат достъп до електронен указател на наркоразпространителите в нашата страна, с цел да могат да правят инспекции при подозрение. Възможностите за реализация на сходна концепция бяха разисквани по време на постоянната среща на координационния механизъм за битка против вноса, производството и разпространяването на опиати в България. В нея взе участие и министър председателят акад. Николай Денков. Това оповестиха от Министерски съвет.
„ Всички регистри, свързани с тематиката за опиатите, могат да бъдат посочени предпочитано за електронизация “, предложи министърът на електронното ръководство Александър Йоловски по отношение на измененията в Закона за електронното ръководство, влезнали в действие наскоро. В тях е заложено до 31 март 2025 година административните органи да приведат в електронен тип регистрите, които водят. За задачата ще бъде направен график, който ще бъде признат с разпореждане на Министерския съвет до края на октомври т.г.
Държавата ще предизвиква родители, учители и възпитаници да подават сигнали, в случай че открият приложимост или разпространяване на опиати в учебно заведение. За да се усещат тези хора предпазени, сигналите ще се подават анонимно. Допълнително ще се посочи по какъв канал. Сред опциите са Националната телефонна линия за деца 116 111, която се управлява от Държавната организация за протекция на детето, основаването на особено мобилно приложение или на обособен имейл адрес.
Министерството на образованието и науката (МОН) продължава да събира всевъзможни налични материали по тематиката за опиатите – осведомителни брошури, клипове, филмчета, методически управления, стратегии за работа с възпитаници и други, които могат да бъдат в помощ на педагогическите експерти и родителите. Предстои специалистите да решат кои от тях да бъдат включени в така наречен „ цифрова раница “ – банката с електронни просветителни запаси. В МОН са подготвени и с план на механизъм за попречване на използването и разпространяването на опиати в учебно заведение и повишение на потенциала на педагогическите експерти по тематиката.
Експерти от Министерството на вътрешните работи са създали план за национална акция за предварителна защита на разпространяването и използването на наркотични субстанции и техните аналози измежду подрастващите със период на деяние 2023-2024 година В нея са систематизирани стратегии на другите институции, като задачата е да се намерят допирните точки сред тях.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР