Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици

...
Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици
Коментари Харесай

Училищна Телерик Академия приема ученици за безплатни обучения по програмиране

Училищна Телерик Академия - най-мащабната безвъзмездна ИТ самодейност за възпитаници от 1-ви до 12-ти клас, разгласи през днешния ден, че ще приема кандидатури на възпитаници в 4-7 клас за образованията си по програмиране и цифрови науки във Враца до 6-ти октомври. Програмите са безвъзмездни, а кандидатстването за тях става през уеб страницата на Училищна Телерик Академия. Обученията ще се организират в СУ „ Козма Тричков” и Регионалната библиотека.
Интерактивните стратегии развиват творчеството и логическото мислене на учениците и построяват у тях цифрови пълномощия и умения за решение на проблеми. След сполучливо довеждане докрай учениците получават документ от Училищна Телерик Академия.
Необходимо е искащите да аплайват онлайн и да се явят на входен тест. Не се изискват предварителни знания по програмиране.
• Алгоритмично програмиране – учениците усвояват основополагащи познания по програмиране, развиват логическото си мислене и се приготвят за надпревари по информатика.
• Дигитални науки – учениците схващат какво стои зад новите технологии и по какъв начин да ги ръководят. Разбират дали програмирането е за тях и научават по какъв начин безвредно и отговорно да употребяват интернет.
Повече информация за стратегиите може да бъде открита на уеб страницата на Училищна Телерик Академия.
Училищна Телерик Академия е национална просветителна самодейност на Фондация „ Телерик Академия “, която приготвя учениците от 1-ви до 12-ти клас за цифровото бъдеще. През образователната 2019-2020 година тя ще провежда безвъзмездни стратегии в над 90 школи в 25 града в страната, измежду които София, Варна, Пловдив, Плевен, Враца, Разград и Габрово, както и за първи път в: Абланица, Бургас, Доспат, Златоград, Рудозем, Монтана, Панагюрище, Първомай, Силистра, Смолян и Харманли. Обученията в страната се осъществят с поддръжката на Фондация „ Америка за България “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР