Училищен кръг на Националното състезание Най-добра бизнес идея се проведе

...
Училищен кръг на Националното състезание Най-добра бизнес идея се проведе
Коментари Харесай

Ученици се състезават с идеи за бизнес

Училищен кръг на Националното съревнование „ Най-добра бизнес концепция ” се организира в Професионалната гимназия по стопанска система и туризъм „ Алеко Константинов ” във Велинград.

Това е една от самодейностите на Министерството на образованието и науката в направление,,Професионално обучение и образование ”. С нея се цели усилване мотивацията на учениците от професионалните гимназии по стопанска система в страната за пълноценно асимилиране на образователното наличие. Посоката е предприемачество и най-много стимулиране на иновативността, творчеството и екипната работа.

Ученици от 11 и 12 клас на велинградската гимназия показаха на първия стадий показаха в писмен тип разнообразни бизнес хрумвания. Сред тях са Академия за електронни спортове, Производство на мокри кърпички от билката – сапунче белонога, Родопски специалитети от алено цвекло и други атрактивни оферти.

Комисията позволи до устно показване и отбрана събралите максимален брой точки по авансово заложените критерии.

На втория стадий с забавни хрумвания и добра презентация се отличиха Василена Гагова и Муса Садъков от 12 б клас, компетентност,,Икономика и мениджмънт ”. Те ще показват учебното заведение на Националния кръг в края на месец април в Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР