Училище с външна тоалетна, в което няма ученици, а малкото,

...
Училище с външна тоалетна, в което няма ученици, а малкото,
Коментари Харесай

Училище без ученици взима издръжка от МОН. Прокуратурата разследва

Училище с външна тоалетна, в което няма възпитаници, а дребното, които са там даже не знаят в кой клас са, взима 230 000 лв. от МОН и община Белоградчик. Окръжната прокуратура във Видин към този момент е почнала инспекция, след излъчен репортаж по „ Добро утро, Северозапад “.

От видеото излиза наяве, че учебно заведение „ Васил Евстатиев Априлов “ в село Рабиша получава пари за трапезария, за рейс и заплата на чиновници, само че възпитаници в него няма.

По документи там трябвало да има 23 възпитаници, за които да се грижат 15 чиновници. Само за това общината доплаща 50 000 лв. към парите от МОН.

В тези пари влизали и разноските за храна.

„ Ами, храната, която не се изяде, се хвърля “, изяснява един от общинските чиновници.

Директорката на учебното заведение пък отхвърля да дава отговор на въпроси какъв брой са заприходените възпитаници.

„ Може ли да не давам отговор. Моля ви “, споделя тя пред кореспонденти. Тя също не може да отговори за какво от 7 до 9 часа нито едно дете не влиза в учебното заведение, в случай, че те би трябвало да са първа промяна и да стартират в 7,30 часа сутринта.

Непосредствено след излъчването на репортажа органите на Министерството на образованието и науката са подхванали инспекция, която към сегашния миг не е завършила.

Окръжна прокуратура – Видин разпореди на ОД Министерство на вътрешните работи гр. Видин осъществяването на инспекция за съществуване на данни за закононарушения от общ темперамент – закононарушения по работа, заграбване, документно закононарушение или друго закононарушение.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР