Училищата вече могат да подават своите проекти, за да влязат

...
Училищата вече могат да подават своите проекти, за да влязат
Коментари Харесай

До 31 януари училищата могат да кандидатстват за иновативен статут

Училищата към този момент могат да подават своите планове, с цел да влязат в Списъка на новаторските за образователната 2023/24 година, оповестиха от министерството на образованието. Срокът за кандидатстване е 31 януари 2023 година на . В Списъка могат да влязат държавни, общински и частни учебни заведения.

Формулярите се подават онлайн и в тях би трябвало да се опише нововъведението, която шефовете желаят да вкарат в учебното заведение си. Иновативните детайли могат да бъдат в методиката на преподаване, организацията, образователната среда, качеството на образованието, образователното наличие и/или в 10% от образователните проекти и стратегии на учебен стадий.

Училищните планове би трябвало да бъдат авансово утвърдени от Педагогическия съвет и от родителите на учениците, които ще бъдат включени в нововъведението. Всеки план ще бъде прегледан от членовете на Комисията за новаторските учебни заведения към министъра на образованието и науката.

Насоките за кандидатстване можете да видите .

Понастоящем новаторските учебни заведения у нас са към 1/5 от всички над 2000 образователни заведения у нас. Те имат право на в допълнение финансиране по стратегия “Иновации в деяние ” - както за партньорства и продан на място на просветителни нововъведения, по този начин и за образуване на конгреси и новаторски артикули, които ще се разпространяват в учебната система.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР