Училищата ще решават кои техни ученици ще летуват на държавна

...
Училищата ще решават кои техни ученици ще летуват на държавна
Коментари Харесай

Училищата ще решават кои ученици ще летуват седем дни безплатно

Училищата ще вземат решение кои техни възпитаници ще летуват на държавна прехрана по линия на новата Национална стратегия „ Отново дружно “, създадена от МОН  взаимно с министерствата на финансите и на туризма.

Очаква се програмата, чийто бюджет е 15 млн. лв., след края на образователната година.

Педагогическият съвет във всяко учебно заведение ще дефинира критериите за асортимент на учениците, които ще летуват на държавна прехрана, а задачата е тези критерии да бъдат съобразени със спецификата на самото учебно заведение, обвързвана с образованието от отдалеченост през последните две образователни години, осведомят от просветното министерство във връзка оповестената в петък и оповестена през днешния ден за 14-дневно публично разискване програма  „ Отново дружно “.

Учениците ще бъдат разпределени в групи от 10 до 15 души, като всяка група  ще бъде придружавана от преподавател или различен педагогичен експерт.

Училищата с по-малко от 150 възпитаници и педагогичен личен състав могат да аплайват за включване в програмата с не повече от 12 участници, включително придружителя.

По-големите учебни заведения могат да включат до 7% от общия брой възпитаници и педагози, само че не повече от 165 участници дружно с придружителите.

Туристическият пакет за всеки участник по програмата в „ Отново дружно “ е на стойност 500 лева Той би трябвало да включва превоз, настаняване, храна и културна, спортна или различен тип обществена стратегия за шест дни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР