Училищата и детските градини в Добрич са в готовност за

...
Училищата и детските градини в Добрич са в готовност за
Коментари Харесай

Училищата и детските градини в Добрич са в готови за новата учебна година

Училищата и детските градини в Добрич са в подготвеност за посрещането на новата образователна година. За първи път учебния предел в регионалния център ще прекрачат 637 първокласници, които са с 16 по-малко спрямо предходната година. С решение на Общинския съвет в обсега на наложителното предучилищно обучение през тази образователна година в общината са включени и четиригодишните деца.

11 са детските градини на територията на община Добрич за тази образователна година, като в тях ще се възпитават, образоват и социализират 2127 деца.

В първа група в детските заведения са записани 45 деца по-малко спрямо миналата образователна година. Всички условия за образование в условия на зараза на МОН са спазени, посочи зам.-кметът по филантропичните действия доктор Емилия Баева. " В Добрич децата на 4-годишна възраст също ще бъдат със наложително предучилищно обучение. Нямаме дефицит на учители и асистент възпитатели ".

В 17-те общински учебни заведения ремонтите са завършили и образователната година ще стартира присъствено при съблюдаване на противоепидемичните ограничения, добави доктор Баева.

" Абсолютно всички се надяваме образователната година да бъде присъствена оптимално дълго ".

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР