Ученията на НАТО в Черно море може да предизвикат големи

...
Ученията на НАТО в Черно море може да предизвикат големи
Коментари Харесай

Дъглас Макгрегър: Маневрите на НАТО в Черно море рискуват конфликт с Русия

Ученията на НАТО в Черно море може да провокират " огромни проблеми “ за Съединени американски щати и като цяло рискуват отприщването на война с Русия. Това предизвести някогашният консултант на министъра на защитата на Съединени американски щати полковник Дъглас Макгрегър в изявление за YouTube канала Judging Freedom, представен от организация „ Фокус “.

Експертът посочи значимостта на Черно море за Русия, сравнявайки го с това на Карибско море за Съединени американски щати.

Според Макгрегър, в случай че американците се опитат да изпратят военни кораби в Черно море, те ще бъдат следени доста деликатно и в случай че се приближат до жизненоважни съветски уреди, съветската войска ще работи.

От 11 до 15 септември военноморските сили на Съединени американски щати и Румъния организират военни учения Sea Breeze 23.3 в делтата на река Дунав и Черно море с присъединяване на представители на Украйна, България, Англия, Турция и Франция.

Военноморски сили на Румъния разясниха, че главната цел на учението е да се развие оперативно и тактическо съдействие сред участващите страни в битката с взривни устройства, изключително морски мини, с цел да се обезпечи свободно мореплаване.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР