Ученията на НАТО в балтийските страни, Полша, а също в

...
Ученията на НАТО в балтийските страни, Полша, а също в
Коментари Харесай

Русия видя военни учения на НАТО като подготовка за голям конфликт

Ученията на НАТО в балтийските страни, Полша, а също в акваториите на Черно и Балтийско море демонстрират, че алиансът се готви към пълномащабен спор, предизвести началникът на съветския Генерален щаб военачалник Валерий Герасимов, представен от ТАСС. Той говори пред военни аташета на непознати страни.

„ В балтийските страни и Полша, в Черно и Балтийско море се ускорява военната интензивност, усилва се интензивността на военните учения на НАТО. Техните сюжети сочат целенасочена подготовка на НАТО към задействане на своите войски в пълномащабен боен спор “, съобщи ген. Герасимов. Той напомни, че в доктрината на НАТО Русия е със статут на съперник, а по време на срещата на върха в Брюксел през декември бе декларирано, че скоростта на прекачване на силите към " източния фланг " на съюза е повишена доста.

Ген. Валерий Герасимов счита, че алиансът стартира тезата за „ съветската военна опасност “, като определя всякакви дейности на Русия по застраховане на сигурността като „ опасност за света “. Според него е необходимо да се възобнови взаимоотношението сред Русия и НАТО за решение на насъбраните проблеми. 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР