Учениците ще имат възможност да се явят на националните кръгове

...
Учениците ще имат възможност да се явят на националните кръгове
Коментари Харесай

Националните кръгове на олимпиадите ще бъдат проведени в края на юни

Учениците ще имат опция да се явят на националните кръгове на олимпиадите. Те ще се проведат в последните четири дни на месец юни - 27,28,29 и 30. Промяната в заповедта на министъра на образованието и науката е направена, с цел да могат класираните на повече от една олимпиада, да се явят и на други, в случай че желаят.

В първия вероятен ден - 27 юни, от 8 часа ще се организира националният кръг на олимпиадите по химия и запазване на околната среда, философия, осведомителни технологии, съветски и италиански език и надпреварата „ Знам и мога “. В същия ден, от 14 часа, ще са олимпиадите по немски, френски и испански език, както и по астрономия.

На 28 юни, още веднъж от 8 часа. ще бъдат олимпиадите по български език и литература, по физика и по гражданско обучение. След обяд в този ден са кръговете по история и цивилизации, математическа филология и информатика.

В третия ден - 29 юни, от 9 часа, е олимпиадата по математика за учениците от 7 клас – по райони. На същия ден и на 30 юни, от 9 часа, още веднъж на олимпиада по математика ще се явят учениците, само че от 7 до 12 клас, която ще се организира в Националната природо-математическа гимназия в София.

От 14 часа на 29 юни са кръговете по география и стопанска система, и по британски език. Учениците ще имат опция да ревизират знанията си по биология и здравно обучение на 30 юни от 14 часа.

Националното съревнование „ Математика за всеки “ – за възпитаници от 4 клас, което ще размени останалите математически надпревари и дава опция всички четвъртокласници да бъдат оценени при равни условия, ще се състои на 28 юни. Тогава е и надпреварата по естествени науки „ Акад. Любомир Чакалов “ (химия, физика, биология и география) за възпитаници от 7 клас, което ще се организира в София.

Всички олимпиади, както и надпреварата „ Математика за всички “ ще се проведат на територията на съответния район, от който са излъчени участниците, като се изключи националния кръг на олимпиадата по математика за възпитаници от 8 до 12 клас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР