Учениците от първи до четвърти клас се връщат в училищата

...
Учениците от първи до четвърти клас се връщат в училищата
Коментари Харесай

Кои ученици се връщат в клас от 12 април?

Учениците от първи до четвърти клас се връщат в учебните заведения от 12 април. Това разгласи пред " Нова телевизия " министърът на образованието Красимир Вълчев.

" Присъственото образование се връща към схемата от преди 12 март. Тоест всички възпитаници от 1 до четвърти клас се връщат, както и три класа от 5 до 12 клас. Ще продължим графика, който прекъснахме, и ще върнем учениците от 7-ми, 8-ми и 10-клас ", разясни той.

Ако обстановката разрешава, от 26 април в клас ще се върнат учениците от 5-ти, 9-ти и 12 клас. Зрелостниците ще приключат по-рано образователната година. За тях графикът ще е от 26 април до 14 май.

" Това няма да го видите в заповедта, защото тя ще обхване интервала на изключителните ограничения - т.е. до 30 април. Подчертавам, че това е мощно подвластно от общото решение за налагане на ограничения. Като цяло обстановката в системата на образованието е следната - при съпоставими общи стойности по отношение на ноември, обстановката е близо два пъти по-добра. Два пъти по-малко са инфектираните учители и възпитаници ", сподели още Вълчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР