Учениците от клуб по интереси Здравец“ с ръководител Ваня Димчева-Костаниян,

...
Учениците от клуб по интереси Здравец“ с ръководител Ваня Димчева-Костаниян,
Коментари Харесай

Ученици от ПГЧЕ „Васил Левски“ станаха посланици на здравословния начин на живот

Учениците от клуб по ползи „ Здравец “ с началник Ваня Димчева-Костаниян, взаимно с ученическия съвет към ПГЧЕ „ Васил Левски “ и учителите по биология и здравно обучение, участваха в поредност от начинания, свързани със здравословния метод на живот и здравословното хранене.

Целта бе да се насърчат повече възпитаници да се включат в самодейността, с цел да се разсъни ползата им да бъдат информиране за здравето си, да се покачат знанията им за здравословните храни, уравновесеното хранене и верния хранителен режим и главните хронични болести, свързани с рисковите фактори – тютюнопушене, корист с алкохол, вреден модел на хранене и ниска физическа интензивност.

В рамките на седмицата на здравето в ПГЧЕ „ Васил Левски “ сложиха на вендинг автомати за здравословна храна, създадена по рецептури, съответстващи на уравновесеното хранене и поддържането на здравословен хранителен режим.

На територията на гимназията се организира „ Информационен ден-скрининг за диабет “. Ученическата общественост на гимназията беше осведомена за признаците и другите положения на болестта диабет, което има директно отношение към небалансираното хранене и нездравословния хранителен режим, изключително при младежите.

В края на седмицата на здравето учениците гостуваха на конгрес „ Информационен ден за живота със смисъл ”, проведен от РЦНС „ Диабетни грижи “ в Областна администрация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР