Учениците от 12В клас на Природо-математическата гимназия в град Бургас

...
Учениците от 12В клас на Природо-математическата гимназия в град Бургас
Коментари Харесай

Ученици от Бургас дариха парите за бала си - купуват храна за хора в нужда

Учениците от 12В клас на Природо-математическата гимназия в град Бургас „ Акад.Никола Обрешков” взеха решение парите, планувани за тяхното довеждане докрай, да отидат за закупуване на храна за хора в затруднено състояние.

В ефира на " Важното, казано на глас " по bTV Радио двама от тях - Ангел Тодоров и Гергана Петрова, описаха, че още при започване на образователната година събрали пари, а всички в класа били единомислещи, че би трябвало да намерят идея, която да поддържат.

След като се случи тази невиждана рецесия с ковид, преценихме, че най-правилното решение е да помогнем с питателните артикули на съгражданите ни, които останаха без работа и без приходи, изясни Ангел Тодоров.

Your browser does not support the audio element.

Директорът на гимназията, Красимир Стоянов, и класният началник на учениците, Красимира Янева, приготвили пакетите с храни, а учениците координирали всичко онлайн. В последна сметка съумели да дават на 25 фамилии питателните пакети.

Според учениците в сложни моменти хората осъзнават какви са огромните обществени проблеми в обществото и решили посредством съпричастност " да дадат криле на тези, които са в затруднено състояние ".

Гергана Петрова описа, че още в 8 клас помогнали на акцията " Дари живот ", по-късно през годините подпомагали разнообразни акции. Смятаме, че жестът, които вършим, могат да предизвикат една верига от поредни дейности от същия вид и по този метод да покажем на хората, че положителното може да бъде заразно, споделя ученичката.

И двамата възнамеряват да следват в България и допълват, че множеството им съученици ще останат тук, а малко на брой считат да учат в чужбина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР