Учениците от 11-ти клас от частната английска гимназия Проф. Иван

...
Учениците от 11-ти клас от частната английска гимназия Проф. Иван
Коментари Харесай

​Младежи от столично училище помагат на възрастни хора в обезлюдени села

Учениците от 11-ти клас от частната британска гимназия " Проф. Иван Апостолов " занесоха първото събрано от тях подаяние с хранителни артикули и артикули от първа нужда на самотни възрастни в няколко дребни видински села. За благородната самодейност на младежите ви разказахме преди две седмици.

Видин

11-класниците трансформирали в своя идея помощта за възрастните в дребните села.
Джоузеф, 11 „ М " клас: Всъщност възрастните хора в България са може би най-забравени, тъй като те живеят при доста неприятни условия, имат доста огромни здравословни проблеми. Вместо да им оказваме помощ, ние забравяме за тях.
Започнали да събират даренията за възрастни в четири села край Белоградчик, до които не стига публичен превоз и няма магазини. Оказало се, че със събраните средства и артикули ще могат да оказват помощ на повече хора, допълнително обитаеми места.
Сияна, 11 „ М " клас: Ние доста се зарадвахме на това по какъв начин хората, всички се включиха с артикули, с парични средства да ни оказват помощ и в действителност, мисля, че ги накарахме да се замислят над обстановката в обезлюдените села.


Първите 100 кашона с артикули отнесоха персонално, с цел да видят и поговорят с хората, на които оказват помощ. За локалните хората визитата се оказа събитие, а продуктите ще им стигнат за седмици.
Петър Божинов: Е, по този начин да видиш млади ора, да продумаш нещо. Всеки случай, това големо събитие за мене.Огнян Гаврилов, кмет на село Боровица: Важното е не толкоз за цената и за нещата, едвам почувстват, че някой се грижи за тех.
От акцията, която са организирали, учениците имат още пакети с артикули. Ще оказват помощ и на възрастни хора на други места в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР