Учениците от 1 до 4 клас в общините Сливен и

...
Учениците от 1 до 4 клас в общините Сливен и
Коментари Харесай

Малките ученици ще учат присъствено в Сливен и Нова Загора

Учениците от 1 до 4 клас в общините Сливен и Нова Загора ще продължат присъственото си образование през тази седмица, оповестиха от Областния спешен щаб. Издадената заповед на РЗИ за метода на образование е променена, след координиране с Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието и науката. От през днешния ден в електронна среда ще учат единствено учениците от 5 до 12 клас в общините Сливен и Нова Загора, а присъствено ще учат от 1 до 12 клас в общините Котел и Твърдица.

От през днешния ден, в Сливенска област влизат спомагателни противоепидемични ограничения. Преустановяват визитите в кварталните пенсионерски клубове в цялата област. Въвежда се еднопосочно придвижване на потока от хора в пазарите, мол-вете и огромните търговски центрове. 

От 31 януари се прекратява плановият банкет и плановите интервенции в лечебните заведения. Допълнителните ограничения се постановат поради растежа на заболеваемостта в региона, която още преди дни надвиши 1000 души на 100 000, както и поради всекидневно възходящия брой на инфектираните възпитаници, учители и карантинирането на десетки класове в двете най-големи обитаеми места в региона – Сливен и Нова Загора. Към днешна дата междинната заболеваемост в Сливенска област е 1 238 души на 100 000. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР