Учениците от 1 до 4 клас в 13 области на

...
Учениците от 1 до 4 клас в 13 области на
Коментари Харесай

Ученици от 1-4 клас в 13 области се завърнаха в клас

Учениците от 1 до 4 клас в 13 области на страната, в които има доставени проби за ковид, се върнаха в класните стаи след близо три седмици онлайн образование. Тестването се организира преди първия час и лиши към 20-30 минути. Екипите за тестване включваха най-малко  двама души - учители, непедагогически личен състав, медицински лица, родители-доброволци. Към всички тях имаше условие да са със зелени документи или да са тествани за Ковид-19.

Като цяло, тестването на всички места в страната протече безпрепятствено. Към момента от просветното министерство оповестяват единствено за един позитивен случай на третокласник от Добрич. В 15 области проби към момента не се доставени и по тази причина там учениците не престават да учат онлайн. Дистанционно учат и децата, чиито родители не са дали единодушие за тестване.

В най-голямото учебно заведение по брой възпитаници в страната, 18-о приблизително „ Уилям Гладстон “ в София, тестването стартира в 8,20 часа и завърши след 20-25 минути, без нито един позитивен случай измежду учениците и личния състав.

Петя Томова, основен преподавател на началния стадий, съобщи:

„ Справихме се. Навсякъде по двама индивида най-малко е имало при тестването. Децата одобриха тестването доста занимателно като игра. "

Радостина Неделчева е ученичка във втори клас:

„ Беше доста занимателно. Преди да дойда видях, че е малко ужасно, само че като го направих се успокоих. Нямам самообладание да си го направя сама другия път “.

Директорът на 18-о учебно заведение Величка Стойчева:

„ Нямаме усложнения, нямаме позитивни проби. Нямате визия какъв брой спокойна се усещам в този момент “.

По данни на просветното министерство 57 на 100 от родителите в цялата страна са дали единодушие за тестване на децата им. В 15 области учениците от началния стадий не престават да учат онлайн поради несбъднат ангажимент от страна на едната фирма-доставчик.

Просветният министър Николай Денков съобщи пред Българска национална телевизия:

„ В момента, в който се появят в складовете тестванията, за един ден те ще бъдат разпространени  и при първа опция ще могат да стартират и другите възпитаници “.

 Снимка: БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР