Учениците няма да учат общо 9 календарни дни между двата

...
Учениците няма да учат общо 9 календарни дни между двата
Коментари Харесай

Решено: Вторият срок започва на 7 февруари, 9 дни почивка от 29 януари

Учениците няма да учат общо 9 календарни дни сред двата образователни периода - ваканцията им ще бъде от 29 януари до 6 февруари, в това число. Това оповестиха от Министерството на образованието. 

Очакваната вест за удължение на междусрочната почивка идва след извършено съвещание на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в междинното обучение, по време на което е признато предлагането на просветния министър Николай Денков ваканцията да бъде пет дни - от 31 януари до 4 февруари, вместо един -1 февруари, както е по график.

Заповедта на Денков за удължение на ваканцията следва да бъде издадена – по този начин, дружно с двата уикенда преди и след петте неучебни дни, учениците ще почиват общо 9 календарни дни - от 29 януари до 6 февруари в това число.

На 7 февруари ще стартира вторият образователен период - присъствено или онлайн, според от наредбите на здравните управляващи.

Неучебните дни няма да се компенсират посредством спомагателни занятия през останалата част от образователната година. Пропуснатият материал ще бъде преструктуриран и наваксан в постоянните часове през втория образователен период.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР