Учениците, които по здравословни или други уважителни причини не могат

...
Учениците, които по здравословни или други уважителни причини не могат
Коментари Харесай

Вижте какво ще направи МОН в случай на нова епидемична вълна през есента

Учениците, които по здравословни или други уважителни аргументи не могат да са присъствено на учебно заведение след края на изключителната епидемиологична конюнктура, имат право да се образоват онлайн още до 30 образователни дни. За задачата те би трябвало да подадат заявление до шефа, съпроводено с медицински или различен документ, който аргументира отсъствията. Здравословните аргументи, заради които не може да се върви на учебно заведение, би трябвало да са свързани със здравето на самия възпитаник. Документите, удостоверяващи други уважителни аргументи, се одобряват по преценка на шефа за всеки съответен случай. Друго наложително изискване за образование от разстояние е и децата, и учителите да разполагат с техниката, нужна за онлайн занятия.

До на следващия ден в това число, когато изтича срокът на изключителната епидемиологична конюнктура, с позволение на шеф или на шеф на Регионално ръководство на образованието по здравословни или други уважителни аргументи в електронна среда учат 1934 възпитаници.

От през вчерашния ден за присъствено образование в учебните заведения в цялата страна към този момент не се изисква документ за имунизация, преболедуване, съществуване на антитела или отрицателен лабораторен тест за COVID-19. Прекратено е и ежеседмичното проучване за вируса.

Последното тестване беше в понеделник, 28 март т.г. Резултатите удостоверяват наклонността за спад на позитивните проби. Те са 289 по отношение на 417 през предходната седмица. Позитивни са 213 възпитаници – със 105 по-малко отпреди седем дни. Диагностицирани с вируса са 36 учители и 40 непедагогически експерти.

Министерството на образованието и науката разполага с още 5,1 млн. неизползвани антигенни теста за COVID-19. Те са с дълъг период на валидност и ще бъдат непокътнати в запас при положение на нова епидемиологична вълна през есента на 2022 година Количествата са задоволителни приблизително за седем тествания и при потребност ще обезпечат безпроблемното начало на идната образователна година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР