Ученици от Софийската математическа гимназия подготвят стажантска платформа за свързване

...
Ученици от Софийската математическа гимназия подготвят стажантска платформа за свързване
Коментари Харесай

Ученици разработват приложение за стажове и работа

Ученици от Софийската математическа гимназия приготвят стажантска платформа за свързване на младежи, които търсят работен стаж в бизнеса. Те са се насочили към електро и IT промишлеността.
Амбицирани от това, че лятото не съумяват да си намерят стаж, Алекс и Надежда стартират работа върху приложението. Той основава софтуера, уеб страницата и интерфейса, а тя се грижи за цялостното съгласуване на плана. Насоки получават от ментора си.
Августина Пашеева, наставник на плана: Текущо няма централизирана платформа и място, което да дава на едно място цялата тази информация. Всъщност концепцията на платформата е всеки възпитаник да може да откри стаж и работен стаж, тъй че да може да се запознае по-добре със самата компания и да придобие опит, който да му бъде потребен, откакто приключи образованието си.
Работата по приложението е в самото начало. Всички забъркани обаче се надяват то да има огромен триумф.
Надежда Цачева, основател на приложението: Това приложение е потребно за моите съученици, тъй като им оказва помощ да подберат вярната стратегия стажантска за тях, както и да схванат дали в действителност са за тази специалност или не.
И Алекс, и Надежда имат вяра в триумфа на сегашния план.
Алекс Цветанов, основател на приложението: Трябва да покажем по един или различен метод на учениците, т.е. на младежите, че има смисъл да останат в България, че има компании, които ги търсят, че има метод, по който те могат да се изявят и да покажат знанията си, да научат нови познания и в действителност да вземат участие в световния пазар.
Очаква се приложението да проработи в края на март.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР