Ученици от софийската Гимназия по телекомуникации заедно с още две

...
Ученици от софийската Гимназия по телекомуникации заедно с още две
Коментари Харесай

Младите хора с готовност дискутират за бъдещето на ЕС

Ученици от софийската Гимназия по телекомуникации дружно с още две български учебни заведения се включиха в интернационалния план „ Модел Европейски съюз София 2021 “. Той съставлява просветителна симулация на процеса по взимане на решения в Европейски Съюз.

Целта на плана е да способства към едно по-информирано и интензивно гражданско общество на национално и европейско равнище, създавайки отворена платформа за интернационален юношески продан.
 За първи път тазгодишното издание включва и симулация на Европейската гражданска самодейност ‒ първия инструмент, даващ опция на жителите да вземат участие в законодателния развой на Съюза посредством своите хрумвания. Негов главен мотор са възпитаници от три български учебни заведения, подкрепяни от международен екип младежи (над 10 националности и говорими общо 20 езика).
 
След присъединяване си в проведените онлайн работилници и полемики на тематика дейното поданство и Европейски Съюз, учениците създадоха хрумвания за лични цивилен начинания и една от тях ще бъде определена след развой на гласоподаване.

В разработените хрумвания се оглеждат визиите на младежта за бъдещето на България и Европейски Съюз .

Обявяването на " Модел Европейски съюз София 2021 " за български лауреат за премията " Карл Велики " 2021 удостоверява капацитета на плана да реализира сходна публично значима смяна.

За повече детайлности Луиза Лазарова беседва с уредниците на събитието Виктория Русева и Мария Иванова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР