Ученици от Русе и Варна спечелиха първите места в националния

...
Ученици от Русе и Варна спечелиха първите места в националния
Коментари Харесай

Ученици от Варна и Русе спечелиха първите места в национален конкурс по астрофотография

Ученици от Русе и Варна завоюваха първите места в националния конкурс по астрофотография " Небесни брилянти ", чийто уредници бяха Народната обсерватория по астрономия с планетариум в крайморския град в партньорство с Общината и Регионалното ръководство на образованието, съобщи Българска телеграфна агенция. Снимките на младежите бяха оценени от тричленно жури с ръководител Борислав Петров, един от водещите астрофотографи в България.

За присъединяване в състезанието бяха показани близо 80 фотографии от цялата страна, описа шефът на Обсерваторията Свежина Димитрова. Тя напомни още, че младежите бяха разграничени в две възрастови групи – от 5 до 7 и от 8 до 12 клас.

При по-малките първо място печели Преслав Дяков от Варна, уточни Димитрова. На второ и трето място са класирани Борислав Дачев и Лев Беленкий. И двамата са от Варна.

При по-големите огромният победител е Красимир Станков от Русе. Другите призови места заемат варненци – Елена Дякова и Янимир Илиев. Журито присъжда и поощрителни награди - на Виктор Бакърджиев от Свищов и на Берфан Балабанова от Силистра.

Заелите първите места получиха огромен бинокъл и албума " Стоте най-красиви астрономически фотоси ", съпроводен с филм за галактическите телескопи. Организаторите бяха обезпечили за класираните на вторите места по един дребен бинокъл с албума. Младежите, заели трето място, получиха чанти за фототехника.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР