Ученици от Професионалната гимназия по селско стопанство Свети Георги Победоносец

...
Ученици от Професионалната гимназия по селско стопанство Свети Георги Победоносец
Коментари Харесай

Ученици предлагат иновативни решения за пътна безопасност

Ученици от Професионалната гимназия по селско стопанство " Свети Георги Победоносец " в Суворово оферират новаторски решения за пътна сигурност. Те са създали система, която демонстрира на другите водачи, че автомобилът им има щета. Гимназистите имат и разработка за попречване на челни удари при изпреварване.

Калин и съучениците му стигат до концепцията за система, която да оповестява на другите водачи, че колата им има проблем, след следващата вест за злополука поради техническа нередовност, да вземем за пример, спукана гума.
Калин Великов: Натискаме първият бутон, този, и откъм гърба се пресъздава същата икона, която е и тук. - Това няма да отнеме от вниманието на лидера? - Не, то е налично до момента в който караш. Просто правиш по този начин и няма да ти попречи по никакъв метод, както на нас по този начин и колата зад нас.
Много от смърнотосните произшествия стават поради челни удари при изпреварване. Гимназистите от Суворово оферират решение, основано на GPS технологията.

Устройствата са евтини и лесни за прилагане - учениците от Суворово са поръчали елементи по интернет и са ги сглобили сами, откакто преподавателят им ги предизвикал да измислят действително използван артикул.

Владимир Иванов, учител по нововъведения: След всеки минал час, защитавайки всяка една от тезите, от проблемите, те повярваха в плановете и тогава беше моментът, в който те се възпламениха и всичко хвръкна в Космоса.Гл. контрольор Петко Камбуров, шеф на бранш " Пътна полиция " - Варна: Това встъпление, персонално мое мнение е, че сигурно на някакъв по-късен стадий ще бъде осъществено.
След учениците от Суворово на ход са законотворците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР