Ученици от Пазарджик показаха, че доброто възпитание и благородните нрави

...
Ученици от Пазарджик показаха, че доброто възпитание и благородните нрави
Коментари Харесай

Ученици от Пазарджик намериха и върнаха чанта с 3000 лева на собственичката ѝ

Ученици от Пазарджик демонстрираха, че положителното образование и благородните нрави към момента са живи измежду подрастващите у нас.

Гимназистите Васил Араланов, Димитър Тричков и Петър Чавдаров намерили чантата, до момента в който се разхождали на едно от кръстовищата в града, заяви „ NOVA “. С благородната си постъпка те към този момент са се трансформирали в новите герои на Пазарджик.

Според Димитър Тричков всичко е станало доста бързо, като момчетата нито за момент не са обмислили разновидността да задържат парите за себе си.

„ Пресичахме на пешеходната пътека, когато видяхме от рейс да изпада чанта, а една кола даже мина през нея. Когато я взехме, установихме, че вътре има пари и телефон. Първото нещо, което направихме, е да се обадим на последния набран номер “.

По този метод те са се свързали с дъщерята на собственичката, която от своя страна се върнала и взела чантата. Те описаха, че не са ровили във движимостите на дамата и на са броили парите, макар че от пръв взор проличало, че са доста.

Жената, която е аграрни производител, показа, че е доста признателна на децата, защото в чантата са били и дебитни карти с над 50 000 лв. и пин кодовете към тях. Парите са били преведени от аграрни дотации .

„ Бях доста обезпокоена и цялата треперех. Отидох и започнах да ги прегръщам. Извадих и им дадох да се почерпят “.

Тя благодари на родителите на Васил, Димитър и Петър за положителното образование и добави, че към този момент приема децата като свои.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР