Ученици от ОУ “Христо Ботев“ в село Любча, община Доспат,

...
Ученици от ОУ “Христо Ботев“ в село Любча, община Доспат,
Коментари Харесай

Ученици от родопското село Любча събраха пари за училищните такси на деца от Африка



Ученици от ОУ “Христо Ботев “ в село Любча, община Доспат, област Смолян събраха пари, с които да се платят таксите на две деца в Африка, с цел да могат да вървят на учебно заведение.

Децата от Родопите са се впечатлили от клипчетата на Фондация “Усмивка за Африка “.

За самодейността споделя в “Нашият ден “ Десислава Лилковска , преподавател по биология в ОУ „ Христо Ботев “ в с. Любча.

“Всичко стана доста бързо и елементарно, нямаше потребност от убеждения. Гледах едно предаване, в което се разказваше за самодейността – да се съберат пари за децата, тъй като не могат да си разрешат таксата и да вървят на учебно заведение .



Хрумна ми да предложа това на нашите деца. Като описах малко повече за метода на живот на децата в Африка и компликациите, които имат, децата сами предложиха да съберат пари, самодейността беше напълно тяхна. Събрахме парите за един де н, включиха се всички деца и с нетърпения чакаха да видят децата, на които ще оказват помощ. Тази година имаме 30 ученика в учебното заведение в селото. “

Учениците се гордеят с постъпката си и даже не престават самодейността. Сами си сложиха бурканчета в стаята и когато им остават пари, ги пускат в бурканчетата, с цел да могат да изпратят още веднъж пари. Т акива начинания учат децата на съпричастност . “

Чуйте в какви други акции вземат участие учениците от селото в звуковия файл.

Снимки: facebook/SmileForAfrica
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР