Ученици от Националната финансово-стопанска гимназия завършват шестмесечен проект за опазване

...
Ученици от Националната финансово-стопанска гимназия завършват шестмесечен проект за опазване
Коментари Харесай

На фестивала Нов живот за отпадъците ученици ще изработват предмети от непотребни материали



Ученици от Националната финансово-стопанска гимназия приключват шестмесечен план за запазване на околната среда с фестивала „ Нов живот за отпадъците “.

Светлана Ангелова, възпитаник в Националната финансово-стопанска гимназия, изясни в изявление за предаването „ Хоризонт до обед “, че планът „ Устойчиво ползване “ е почнал през ноември предходната година и ще приключи с провеждането на фестивала „ Нов живот за отпадъците “ на 13 май в градината на Софийска Холистична Коуъркинг Компания (СОХО). По време на събитието ще има доста работилници, забавни реализатори и потребна информация. Събитието ще бъде изцяло гратис.

Екатерина Маркова, също възпитаник в 12 клас в Националната финансово-стопанска гимназия, дефинира като най-стойностно от плана реакцията на децата и интереса им към тематиката за опазването на околната среда: „ Най-малките го виждаха като забавен метод да покажат своята креативност, само че в това време да опазват и околната среда “.

Цел на плана е да осведоми и предизвика хората да се замислят по какъв начин те самите и семейството им може да повлияе с всекидневните си избори по какъв начин разполага с ресурсите, изясни Маркова.

Цялото изявление със Светлана Ангелова и Екатерина Маркова чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР