Ученици от българския национален отбор по биология спечелиха злетен, бронзов

...
Ученици от българския национален отбор по биология спечелиха злетен, бронзов
Коментари Харесай

Български ученици спечелиха злато, сребро и бронз на международна олимпиада по биология

Ученици от българския народен тим по биология завоюваха злетен, бронзов и сребърен орден на 28-ата Международна олимпиада по билогия, която се организира от 25 до 27 юли в Ковънтри, Англия, оповестиха от Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки.

Повод за горделивост: 6 златни медала за България

Българският тим по химия с медали от Международна олимпиада

В олимпиадата са взели присъединяване 241 състезатели от целия свят. Бъгарският е включвал четирима представители.

Димитър Каразапрянов и Мария Карабоева, които са 12-и клас в НПМГ извоюваха златен и бронзов орден, Габриела Христова, която е ученичка в СМГ сграбчи сребърния, а четвъртата ни участничка бе Ваня Миланова, която е 11 клас също в НПМГ.
 Златен, бронзов и сребърен орден завоюва олимпийският ни тим по биология Златен, бронзов и сребърен орден завоюва олимпийският ни тим по биология
Отличното показване на нашия тим се дължи на целогодишната им работа и продължителна подготовка с техните ръководители - Албена Йорданова (доцент в Медицинския факултет на СУ), Снежанка Томова (доцент в Биологическия факултет на СУ „ Св. Кл. Охридски “) и Радослав Александров (докторант в Института по молекулярна биология при БАН).

“Вълнението и щастието са невероятни, благодарим на всички за поддръжката!”, не скри вълнението си ръководителката на тима госпожа Йорданова.

Това е следващият триумф за последния месец на български възпитаници, които показват своите познания и умения на интернационалните олимпиади.

В средата на юли тимът ни по химия завоюва един златен и три бронзови медала на Международната олимпиада по химия в Након Патом, Тайланд.

А преди седмица олимпийците по математика и физика се завърнаха с общо 11 медала от съревнования в Бразилия и Индонезия.

Международната олимпиада по биология (МОБ) е най-престижното съревнование по биология за възпитаници от целия свят. България е една от шестте страни основателки на олимпиадата през 1989 година и взе участие още на първата Международна олимпиада по биология в Чехословакия през 1990 година Към 2017 година българските участници в МОБ са донесли на страната ни общо 55 медала: 5 златни, 10 сребърни и 40 бронзови медала и почетна грамота.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР