Ученици и учители от Професионалната земеделска гимназия в Силистра излязоха

...
Ученици и учители от Професионалната земеделска гимназия в Силистра излязоха
Коментари Харесай

Ученици и учители от Силистра поискаха безопасни пътища

Ученици и учители от Професионалната земеделска гимназия в Силистра излязоха на митинг поради неналичието на защитни ограничения за опазването на живота и здравето на пешеходците в региона на учебното заведение. Автобусната спирка и пешеходната пътека, които употребяват учениците на гимназията, се намират на натоварения път Силистра-Русе. Той е част от републиканската пътна мрежа и по закон там не могат да бъдат сложени ограничители на скоростта.
" От 3 години пиша до всички институции по отношение на това, че в региона не се съблюдава ограничаването от 50 км/ч и пешеходците не могат да минават обикновено. Молил съм да бъде сложено някакво затруднение, само че от институциите ми дават отговор, че пътят е от част от републиканската мрежа и законът не разрешава това да се случи ", сподели пред Българска телеграфна агенция шефът на гимназията Пламен Славов. Пътните знаци, указващи оптималната скорост от 50 км/час, и периодическите инспекции на Пътната полиция също не оказват помощ, настояват от учебното заведение.
Учениците споделиха, че се опасяват да пресичат, защото водачите нормално се движат с превишена скорост и съвсем в никакъв случай не стопират на пешеходната пътека. Ако казусът не бъде решен скоро, от гимназията ще продължат с митингите и през идната образователна година.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР