Учените вярват, че са открили най-вероятната причина , която отхвърля

...
Учените вярват, че са открили най-вероятната причина , която отхвърля
Коментари Харесай

Учени вероятно са открили причинителя на мистериозния хепатит при деца

Учените имат вяра, че са разкрили най-вероятната причина, която отхвърля връзката с COVID-19 като допустима доктрина, написа европейската редакция на американския вестник " Политико ".

Нов вирус е разпознат в 96 % от случаите, оценени в две обособени изследвания: едно в Шотландия и друго в цяла Англия, в съпоставяне със единствено 4 %, открити в голям брой контролни случаи.

Учените считат, че инфекцията с този вирус, наречена адено-асоцииран вирус 2 зараза (от фамилията на парвовирусите), по някакъв метод е предизвикала тези необикновени групи от случаи: или посредством коинфекция с различен вирус, или евентуално независимо.

Но те съвсем изключват COVID-19 като причина . " Изключително малко евентуално е това да е обвързвано с COVID-19 ", сподели Ема Томсън, старши създател на шотландското изследване, по време на брифинг за публицисти.

Тя сподели, че към две трети от изследваните деца са имали антитела против ковид - сходно на равнището на общото население заради предходна зараза. А фактът, че случаите на хепатит се появяват две години след началото на пандемията, също не подхожда на теорията за връзка с COVID-19, сподели тя.

Към 12 юли са регистрирани над 1000 случая на непонятен хепатит при деца от 35 страни, включващи 22 смъртни случая. В Обединеното кралство не са регистрирани смъртни случаи, до момента в който при 12 деца е зародила нужда от чернодробни трансплантации.

Инфекцията с адено-асоцииран вирус 2 или AAV2 заразява най-вече деца до 10-годишна възраст , само че нормално не се свързва с човешки болести, сподели Томсън, клиничен професор и съветник по инфекциозни болести в Глазгоу.

Освен това AAV2 изисква зараза с различен вирус, прочут като " спомагателен вирус " , с цел да може да се развъжда, сподели Томсън.

Тъй като повишаването на случаите на тайнствен хепатит доближава връх към две седмици след огромния скок на случаите на аденовирус, учените считат, че повода може да е тази съпътстваща зараза. В изследванията 84% от децата са имали аденовирусна зараза. Малък брой също са имали зараза с херпес вирус.

В допълнение, шотландското изследване откри вероятен генетичен рисков фактор, като 17 от 20 изследвани случая имат характерен ген (DRB1 04:01), доста по-висок от популационното равнище от 16 %. Този ген може да разпознава най-податливите на болестта, само че към момента са нужни повече проучвания.

Учените - от университета в Глазгоу, болница " Грейт Ормънд Стрийт " и Института за детско здраве на " Грейт Ормънд стрийт " на Лондонския университет - приканиха за спомагателни интернационалните изследвания, с цел да потвърдят своите хипотези.

И двете изследвания към този момент са налични като предварителни отчети и не са били рецензирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР