Учените установиха, че милиарди вируси гравитират около земната атмосфера. Те

...
Учените установиха, че милиарди вируси гравитират около земната атмосфера. Те
Коментари Харесай

Стотици милиарди вируси се разпространяват в атмосферата

Учените откриха, че милиарди вируси гравитират към земната атмосфера. Те се придвижват посредством органични частици във въздуха и газовете. След това те падат на земята с дъждовете. Това изобретение изяснява за какво генетично идентични вируси могат да се намерят в разнообразни елементи на света, на големи дистанции, оповестява „ Скай Нюз”.

Учени от университети в Канада, Испания и Съединени американски щати за първи път съумяха и да отчетат броя на вирусите, които отиват в атмосферата. Бройката е голяма, като учените настояват, че става въпрос за милиарди вируси на квадратен метър.

Бактериите и вирусите не стигат до височините на стратосферата, само че все пак се издигат над зоната, в която се развиват множеството климатични условия. Учените настояват, че в тропосферата вирусите могат да пропътуват хиляди километри, преди още веднъж да попаднат на земната повърхнина.

От всеки квадратен метър се придвижват по 800 милиона вируса към най-ниската част на атмосферата, твърди вирусологът от Университета в Британска Колумбия Къртис Сътъл.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР